Enormt Playstation-trykk på Sony

Playstation 2 har vært en knallsuksess for Sony, men de har ikke fått levert så mange maskiner som de kunne... Nå planlegger selskapet å doble produksjonen.

Playstation 2 har vært en knallsuksess for Sony, men de har ikke fått levert så mange maskiner som de kunne... Nå planlegger selskapet å doble produksjonen.

Etter at Playstation 2 ble lansert i verdensmarkedet har selskapet bak suksesskonsollen, Sony, opplevd alt for stor etterspørsel i forhold til tilbudet. Problemer med den meget avanserte grafiske chipen som er i maskinen har også gjort at konsollene ikke har kommet ut i markedet raskt nok. Sony mener nå at de har løst en del problemer, og tar sikte på å sende ut hele ti millioner konsoller i dette regnskapsåret, som slutter 31. mars.


Dermed har selskapet satt seg fore å doble produksjonen. Men analytikerne er skeptisk til om dette vil gå bra.

- Det er vanskelig for Sony å doble produksjonen nå. Sony lager omtrent én million maskiner hver måned, og trenger tid til å omstille seg for ekstra produksjon, sier Takashi Oka, en analytiker ved Tsubasa Research Institute til nyhetstjenesten Bloomberg.

Siden april i fjor har Sony sendt ut omtrent fem millioner maskiner til markedet.

Det er den grafiske brikken til PS2 som er Sonys problem. På grunn av produksjonsproblemer ved fabrikken til Toshiba (som lager brikken for Sony) måtte selskapet nøye seg med å sende 500 000 konsoller til lanseringen på det amerikanske markedet i oktober.

Toshiba mener nå at de har fått orden på problemene, og at de er i stand til å sende ut omtrent 10 millioner brikker årlig.

Til toppen