SAMSUNG

Enstemmig seier: Samsung må ikke betale giganterstatning til Apple likevel

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Bilde: REUTERS/Dado Ruvic/
NTB
7. des. 2016 - 07:05

Washington (NTB-AFP): En enstemmig høyesterett i USA har omgjort en kjennelse som ila Samsung en straff på 399 millioner dollar for å ha kopiert designet til Apples iPhone.

– Dette er en seier for Samsung og alle som fremmer kreativitet, innovasjon og rettferdig konkurranse, sier Samsung om kjennelsen i USAs øverste domstol.

Vil sette en stopper for lignende søksmål

Selv om det er få konkrete detaljer i avgjørelsen, mener eksperter at den vil sette en stopper for mange søksmål fra patenteiere som forsøker å berike seg på brudd mot enkelte komponenter. I den elleve sider lange kjennelsen står det at straffen på 399 millioner dollar – rundt 3,36 milliarder kroner etter dagens kurs – tilsvarer hele Samsungs overskudd etter salg av de aktuelle telefonene. Det synes retten er upassende, ettersom det bare er den «rektangulære fronten med avrundende hjørner og et rutemønster med fargerike ikoner på en blank skjerm» som er kopiert fra iPhone.

Retten sier likevel ikke noe om hvordan den mener den lavere rettsinstansen burde fastsatt straffen. Saken er sendt tilbake til en ankedomstol i Washington, som skal se nærmere på detaljene. Utbetalingen inngår i et større sakskompleks der Samsung er dømt til å betale 548 millioner dollar for ulike patentbrudd: Det totale beløpet er bare litt over halvparten av den milliarden en jury mente selskapet opprinnelig måtte betale. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.