Enterprise Linux 5 utsatt til februar

Lanseringen av Red Hat Enterprise Linux 5 er blitt utsatt med flere måneder.

Enterprise Linux 5 utsatt til februar

Lanseringen av Red Hat Enterprise Linux 5 er blitt utsatt med flere måneder.

Red Hat skulle opprinnelig ha neste versjon av Red Hat Enterprise Linux (RHEL) i år, men slik gikk det ikke. Allerede i september, da selskapet ga ut en første betautgave av RHEL 5, oppga Red Hat at det kunne komme til å justere lanseringstidspunktet. En ny betaversjon kom i november.

Nå har selskapet kommet med nye og konkrete lanseringsplaner.

- Jeg er sikkert på at vi vil slippe en endelig versjon den 28. februar, sier toppsjef Matthew Szulik, i et intervju med News.com. RHEL 4 kom i februar 2005.

Forsinkelsen er likevel ikke større enn at analytikere anser den som uproblematisk. Det er viktigere at systemet er gjennomtestet og stabilt.

Blant de største nyhetene i RHEL 5 er virtualiseringsprogramvaren Xen, som lar én enkelt datamaskin kjøre flere operativsysteminstanser samtidig. Xen har lenge vært tilgjengelig i mange andre Linux-distribusjoner, men i RHEL skal ny teknologi testes langt grundigere før den gjøres tilgjengelig for kundene enn i mange andre distribusjoner, for eksempel Fedora. Dessuten mener Red Hat at Xen først nå er modent nok til å tas i bruk i større bedriftssystemer. Novell begynte derimot å levere Xen med Suse Linux Enterprise Server for flere måneder siden.

    Les også:

RHEL 5 vil være basert på versjon 2.6.18 av Linux-kjernen og vil dessuten inkludere en tidlig utgave av Red Hats Stateless Linux-programvare, en løsning for å levere identiske, virtuelle operativsystem-instanser til mange PC-er fra en avbildning på en server.

Til toppen