BEDRIFTSTEKNOLOGI

Entra tier om datasenter

Nekter å svare om planene for «verdens beste» etter overraskende sjefsbytte.

Entra Eiendom har planer om å bygge et gigantisk datasenter på Fet utenfor Oslo, i tett samarbeid med HP. Men etter at Entras toppsjef onsdag denne uken måtte gå fra stillingen har de ikke ønsket å si noe om planene fremdeles står ved lag.
Entra Eiendom har planer om å bygge et gigantisk datasenter på Fet utenfor Oslo, i tett samarbeid med HP. Men etter at Entras toppsjef onsdag denne uken måtte gå fra stillingen har de ikke ønsket å si noe om planene fremdeles står ved lag. Bilde: Entra Eiendom
19. apr. 2012 - 12:33

Onsdag ble det kjent at toppsjefen i Entra Eiendom, Kyrre Olaf Johansen, har røket uklar med styret. Konsekvensen var at han ba om å fratre sin stilling. I en pressemelding fra Entra slås det fast at begrunnelsen er «at det har oppstått uenighet om enkelte strategiske valg mellom han og styret.»

En viktig strategisk endring som faktisk har skjedd i det statseide eiendomsselskapet den siste tiden er satsningen på datasenter. Tidligere i år kunne digi.no avsløre at selskapet planlegger et gigantisk datasenter på Fet utenfor Oslo med navn Greenfield Datacenter. Dette skal eiendomsselskapet gjøre i samarbeid med HP Norge.

Planene skapte sterke reaksjoner, blant annet fra konkurrerende private datasenter-initiativ rundt omkring i landet. De likte dårlig at et statseid selskap kastet seg inn i den knallharde konkurransen om kundene i dette markedet. Dessuten kastet Naturvernforbundet seg på. I et brev digi.no kunne presentere advarte de næringsminister Trond Giske om Entra sine planer.

Kyrre Olaf Johansen måtte onsdag gå fra jobben som toppsjef for Entra Eiendom etter uenighet med styret om &quot;enkelte strategiske valg.&quot; <i>Bilde: Entra Eiendom</i>
Kyrre Olaf Johansen måtte onsdag gå fra jobben som toppsjef for Entra Eiendom etter uenighet med styret om "enkelte strategiske valg." Bilde: Entra Eiendom

Trond Giske utgjør som næringsminister generalforsamling i Entra Eiendom siden Næringsdepartementet eier samtlige aksjer i selskapet. Han måtte også forsvare selskapets planer i Stortinget etter at Høyres Svein Flåtten og Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen krevde svar om planene.

Etter at Johansen gikk fra selskapet har digi.no forsøkt å få kommentarer fra styreleder Grace Reksten Skaugen om hva som er årsaken til uenigheten, og om det kan ha noe å gjøre med nettopp Greenfield Datacenter. Vi har også bedt om bekreftelse på at planene om det gigantiske datasenteret står ved lag.

Reksten Skaugen ønsket ikke å kommentere, men henviser til pressemeldingen selskapet sendte ut.

Heller ikke konstituert direktør, Rune Olsø, i Entra vil gi noen kommentarer om datasenterplanene nå. Det samme gjelder den avgåtte direktøren, som digi.no snakket med onsdag ettermiddag. Ei heller kommunikasjonsdirektør Rina Brunsell Harsvik vil gi noen kommentarer: verken om hvorvidt datasenterplanene står ved lag eller bakgrunnen for Johansens avgang.

Heller ikke nestleder i styret, Obos-direktør Martin Mæland, vil kaste lys over saken.

– Hvilke konkrete saker og strategiske valg vi ikke har vært helt enige med administrerende om kan vi ikke kommentere, sier Mæland.

Det er kjent at Entra er nå i forhandlinger med den norske IT-giganten Evry, tidligere EDB Ergogroup, om å overta deler av selskapets IT-drift men de skal også være i dialog med en rekke andre interessenter.

OPPDATERT: Fredag ettermiddag sendte Entra Eiendom en e-post til digi.no. I e-posten uttaler selskapet følgende:

digi.no har onsdag trykket spekulasjoner knyttet til Kyrre Olaf Johansens fratreden. Styret i Entra Eiendom AS har hele tiden vært klare på at man ikke kan gå inn på detaljene for Johansens fratreden på grunn av en konfidensialitetsavtale mellom partene, sier konstituert kommunikasjonsdirektør Rina Brunsell Harsvik.

Vi vil derfor presisere at digi.no ikke har noen bakgrunn for sin spekulasjon knyttet til Entras behandling av Greenfield Datacenter-prosjektet. Prosjektet følger den planen vi har lagt opp til, sier Harsvik.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.