Eplehuset overtar konkurrent

Beholder alle butikkene.

Eplehuset overtar konkurrent
Eplehuset overtar Humacs butikker i Norge og styrker dermed sin posisjon som Norges største Apple-forhandler. Bilde: Eplehuset

Apple-forhandleren Eplehuset Norge kunngjorde i går at selskapet fra den 1. september overtar Humacs åtte butikker i Norge. Eplehuset vil da ha til sammen 20 butikker i Norge.

––Vi har vist sunn drift og lønnsomhet i Norge gjennom 12 år med verdens sterkeste merkenavn i våre butikker. Gjennom dette grepet sikrer vi både vekst og lønnsomhet for selskapet framover, og ikke minst økt tilgjengelighet for kundene gjennom disse nye butikkene, sier hovedeier og administrerende direktør, Bjørn Tore Brevik i en pressemelding.

Oppkjøpet begrunnes med at markedet for forbrukerelektronikk er under stadig press med hard konkurranse, og at det er en naturlig strategisk utvikling å skape ytterligere konsolidering i markedet.

– Eplehuset har også stor styrke på servicesiden hvor vi håndterer en stor andel av servicearbeidet for Applekunder i Norge. Med overtagelsen av serviceverkstedet fra Humac styrkes også denne satsingen ytterligere, sier Brevik.

Overtakelsen omfatter alle ansatte i butikkene, på serviceverkstedet og bedriftsavdelingen, men ikke Humacs norske hovedkontor og administrasjon.

Ifølge ScandinaviaRetail.com har Humac på sin side overtatt Eplehusets butikker i Danmark.

Eplehuset er et norsk, heleid selskap med hovedkontor i Trondheim. Humac Norge eies av Inventive Retail Group. Kjeden ble etablert i 1994 med navnet Mac&Carry.

Oppdatert klokken 15.56 med detalj fra Danmark.