BEDRIFTSTEKNOLOGI

ePocket kjøper dansk konkurrent

Fusjon med WPA Mobile skal være et skritt mot europeisk ledelse innen mobil feltservice.

Med Handyman erstattes papirarbeidet med digital interaktivitet der bedriftens ordre- og økonomisystemer oppdateres i sanntid.
Med Handyman erstattes papirarbeidet med digital interaktivitet der bedriftens ordre- og økonomisystemer oppdateres i sanntid. Bilde: ePocket
10. juni 2011 - 09:35

Norske ePocket Solutions – kjent for feltservicesystemet Handyman – melder at de har kjøpt en dansk konkurrent, WPA Mobile.

Handyman brukes i bedrifter med serviceteknikere, montører og håndverkere for å registrere, formidle og logge oppdrag. Mannskapet i felten gjør «papirarbeidet» på en smart mobiltelefon med programvare i direkte kontakt med bedriftens sentrale systemer. ePocket har utviklet og markedsført systemet siden 1998. Løsningen gjennomgikk en større oppgradering til versjon 7 i november i fjor. En viktig forbedring var muligheten til å betjene mobilklienten offline, det vil si også i områder uten mobildekning eller der trådløs kommunikasjon ikke er tillatt.

WPA Mobile har et tilsvarende system, med en klient som kan kjøres enten på en Windows-pc eller en smart mobiltelefon.

ePocket har 1500 kunder og datterselskaper i Sverige og Tyskland. WPA Mobile har 500 kunder. Det sammenslåtte selskapet vil få 2000 kunder og mer enn 25.000 brukere i Skandinavia, det kontinentale Europa og Storbritannia.

Administrerende direktør i ePocket, Jarl Spandow, forklarer at markedet for mobile serviceløsninger er fragmentert, og at det er mange små leverandører.

– Krav til økt funksjonalitet og nye mobile plattformer krever større utviklingsenheter for å kunne tilby kundene «best in class»-løsninger. Ved at slå seg sammen skaper ePocket og WPA ikke bare en ledende europeisk leverandør, de to selskapene utfyller hverandre perfekt og det nye konsernet vil kunne tilby både «on-site» mobile serviceløsninger til større bedrifter og en SaaS-modell [«software as a service»] til små og mellomstore bedrifter, sier han.

Den nye ePocket ventes å nå en omsetning i overkant av 65 millioner norske kroner i 2011. Selskapet vil sysselsette 65 personer fordelt på kontorer i Oslo, København, Göteborg og Dortmund.

ePocket ble for øvrig i går tildelt Telenors partnerpris for 2011.

Prisen er på 100.000 kroner. Den ble vunnet for Handyman 7 integrert med elektronisk kjørebok fra ABAX, en løsning som stadig flere norske håndverksbedrifter investerer i. Løsningen brukes blant annet av Bravida, Sønnico, G4S, AF Gruppen og ThyssenKrupp.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.