Epost kan gi deg fyken - episode 2 og 3

Artig med epost i grunnen. Du kan få fyken uansett om du er snill eller slem...

digitoday har tidligere fortalt historien om egypteren Hisham som først ga kona fyken ved en kort og fyndig epost som på islamsk vis slo fast "jeg vil skilles" - tre ganger for sikkerhet skyld. I første omgang gikk det greit - kona Jaclyn aksepterte oppsigelsen - men så ombestemte Hisham seg, og sirkuset var i gang. Les mer om hvordan det er mulig å skaffe seg skilsmissetrøbbel per epost.

Nå følger flere epostsaker av det lett dramatiske slaget. En politimann - sikh forøvrig - tilbys nå jobben sin tilbake etter at han først fikk sparken for å ha sendt ut "rasistisk hat-mail". En annen brite - en gjenfødt kristen - må imidlertid belage seg på å finne seg en ny jobb etter at British Airways sa henne opp på grunn av "trakassering" av en kollega med gjentatte tilbud om "samtaler og råd"...

Ifølge britiske The Register tente politibetjent Gurpal Virdi på alle pluggene da han ikke nådde opp i en forfremmelsessak, og vurderte å saksøke Metropolitan Police for rasediskriminering. Kort tid etterpå ble det sendt ut en rekke internmail, deriblant en som lød "Not wanted. Keep the police white, so leave now or else".

Nå er det kanskje ikke det smarteste i verden å sende ut rasistiske meldinger til politiet - spesielt ikke på det interne nettet, for sannsynligheten for å bli etterforsket og avslørt er relativt stor. Gransking ble det, og den slo fast at det var herr Virdi som selv var avsender.

Politbetjent Gurpal Virdi ble plutselig bare Gurpal Virdi.

Virdi ville imidlertid gjerne ha tilbake "politibetjent" på visittkortet sitt, og gikk til arbeidsretten. Der vant han frem med sin klage om at etterforskningen mot ham både var mangefull og rasistisk. Avsenderen av epost-meldingene var ikke kjent og det var flere mistenkte, deriblant en hvit, kvinnelig betjent. Mens andre havnet i uformelle forhør, var ikke dette tilfelle for Virdi, og han var også den eneste ansatte som ble utsatt for husransaking. Før epost-affæren kunne Virdi skilte med et 16-årig plettfritt rulleblad i politiet, og han holder fremdeles fast på sin uskyld.

Nå tilbys Gurpal å få tilbake sin gamle jobb, men han sier at han ikke vil takke ja med mindre han får en uforbeholden, formell unnskyldning.

The Register bringer også historien om Wendy Creed - en lykkelig gjenfødt kristen - som ble sagt opp for gjentatte ganger å ha sendt epost-meldinger med tilbud om støtte til en kollega som akkurat hadde brutt med sin kone. Han var ikke overvettes glad for tilbudet, men frøken Creed forsatte og fortsatte med sitt hjelpeprosjekt. Til slutt måtte arbeidsgiveren, British Arways, be henne om å slutte.

Velsignede Wendy var imidlertid så dedikert til sin misjon i livet - å gjøre alle andres liv bedre - at hun overså innspillet fra BA-ledelsen. Mailene fortsatte å strømme inn i kollegaens epostkasse, og til slutt tok ledelsen i flyselskapet affære: Frøken Creed ble oppsagt for tjenesteforseelse.

Heller ikke i arbeidsretten var det noen bønn - Creed tapte klagesaken.

P.S.
Tenk deg om før du bruker "tips-en-venn-funksjonen" på denne saken...
D.S.

Til toppen