Epost kan gi deg fyken - episode 4

I Danmark har fire personer fått sparken etter å ha skrevet stygge ting om sjefen på epost til kolleger.

Den danske avisen Politiken bringer i dag nyheten om at fire dansker har fått sparken etter å ha kritisert sjefen sin i en epost.

I ett av tilfellene kom en ansatt med negative bemerkninger om ledelsen i en epost til en kollega (for ordens skyld; bildet til høyre er en illustrasjon av det fiktive slaget). Ledelsen oppdaget mailen, noe som resulterte i at den ansatte ble utvist på grunn av illojalitet.

I et annet tilfelle hadde en kvinne vært i lønnsforhandlinger som ikke riktig hadde endt slik hun hadde håpet på. Dette skrev hun i en epost til sin mann. Hun la også litt furtent til at en kollega av henne hadde fått en bonus som hun selv ikke hadde fått. Denne saken endte også med oppsigelse. Det opplyser Andy Dalum, formann i HK Service & Industri, til Politiken.

Han mener ingen av de epost-sakene som har ført til oppsigelse har vært verre enn ting man kan høre i en hvilken som helst kantine.

- Men når kritikken kommer på epost og sjefene har det sort på hvitt, kan de som er fintfølende nok reagere med et oppsigelsesbrev, sier Dalum til avisen.

Hele saken kan du lese på Politiken sine nettsider.

digitoday har også tidligere skrevet historier om epost og uante følger.


Og hvis du lurer... Kan sjefen lese eposten din?

Til toppen