Equant får kontrakt med Norske Skog

Norske Skog vil kjøpe nettverksløsninger fra Equant til 36 kontorer i verden.

Norske Skog vil kjøpe nettverksløsninger fra Equant til 36 kontorer i verden.

I en melding fra nettverksselskapet Equant kommer det frem at selskapet vil levere nettverksløsninger til Norske Skogs 36 lokasjoner over hele verden. Løsningen vil få 4.900 brukere i 18 land.

Norske Skog har valgt nettverksløsningen Equants IP VPN som et ledd i det omfattende forbedringsprogrammet, Improvement 2003. Innen utgangen av 2004 skal programmet gi en effekt på to milliarder kroner, Norske Skog regner med at implementeringen av den nye nettverksløsningen kan gi besparelser på 25 % av kommunikasjonsbudsjettet.

- Gjennom leveransen av nettverket blir Equant en strategisk forretningspartner som setter selskapet i stand til enklere å gjennomføre markedsutvidelser. Vi valgte Equant fordi de er den tilbyderen som har best geografisk dekning, tjenesteportefølje og service management-organisasjon, skriver Lars Nestaas, prosjektleder i Norske Skog.

Norske Skog opplyser at selskapet har satset sterkt på restrukturering av IT-systemene sine. Nå har selskapet fokus på globale, felles IT-system, og det krever en global, felles infrastruktur. Norske Skog har valgt outsourcing av IT-tjenester som det ikke er strategisk å drifte internt. Samtidig gir nettveket brukerne i Norske Skog tilgang til forretningskritiske applikasjoner.

- Løsningen Norske Skog har valgt, er også en løsning for mobile brukere. Det betyr at kundens medarbeidere sikkert kan logge seg på bedriftens system når de er ute på forretningsreise eller arbeider hjemmefra. Stadig nye tjenester og applikasjoner vil kunne legges på denne IP VPN-løsningen hos Norske Skog, skriver Lars Sørbo, salgssjef i Equant Norge, i meldingen.

Til toppen