Er Apple i ferd med å bygge en bil?

London (NTB-Reuters): IT-giganten Apple har ansatt flere hundre personer som i all hemmelighet har startet arbeidet med å utvikle en elbil, ifølge avisa Wall Street Journals kilder.

Er Apple i ferd med å bygge en bil?
Apple har laget Carplay-systemet som integrerer smartmobil i bilen. Nå spekuleres det i om IT-giganten også kan være i ferd med å bygge en bil. Bilde: Apple

Også Financial Times meldte fredag kveld at Apple har rekruttert eksperter på bilteknologi og bildesign til prosjektet, som foregår i en topphemmelig forskningslab ikke langt fra selskapets hovedkvarter i Silicon Valley.

Prosjektet tyder på at Apple har løftet ambisjonene innen bilteknologi flere hakk og sikter mot å ta opp kampen med elbilprodusenten Tesla, skriver Wall Street Journal (WSJ).

Flere hundre eksperter jobber med prosjektet, som har kodenavnet «Titan», ifølge WSJ. Én kilde sier de i startfasen designer et kjøretøy som ligner på en minivan. Det er ikke sikkert at IT-giganten faktisk vil ende opp med å bygge bilen, skriver avisa.

Les også: Mystiske Apple-biler observert i USA

Apple har i likhet med konkurrenten Google satset stort på å utvikle teknologi som integrerer mobiltelefonen i personbilen. Men målet med «Titan» er ikke å bygge en førerløs bil, slik Google satser på, ifølge WSJ.

Apple vil ikke kommentere saken. (©NTB)