KARRIERE

Er du en av fremtidens ledere?

Den viktigste egenskapen fremtidens ledere bør ha er å være mer menneskelig enn den bransjen han eller hun jobber i.

Gunnar Krogh-Tonning
5. nov. 1999 - 10:10

Leser du dette fordi du har lederambisjoner? Bra. Ambisjoner er nødvendig for ledere også i det nye tusenåret, akkurat som god menneskekunnskap. All verdens IT vil ikke kunne erstatte motivasjon ansikt til ansikt, noe en leder også må ta konsekvensen av i fremtiden. Det holder ikke bare å gi ros via e-mail...

Fordi fremtidens leder får stadig flere medarbeidere som er dyktigere enn en selv på ulike fagområder, vil det bli enda viktigere med ledere som kan tilrettelegge, inspirere og motivere. Det er i denne forbindelse fristende å bruke det utslitte begrepet karisma, men som lederutvelger må jeg innrømme at jeg ofte er på utkikk etter noe karismatisk hos kandidater.

Hva jeg ser på? Først og fremst kroppsspråket, må jeg innrømme. For å være litt uhøytidelig: Det blir som når man vurderer en kvinne på åpen gate. Hun behøver ikke å se ut som Julia Roberts, bare hun har noe spesielt ved seg.

Hvis du spør meg om hva som er den viktigste egenskapen en leder i fremtiden bør ha, vil jeg svare: Lederen bør være mer menneskelig enn den bransjen hun/han jobber i. Dette gjelder ikke minst i IT-verdenen.

I fremtiden kan du som leder mindre enn noen gang sitte på din høye hest. Du må kunne prate med alle i stallen.

Og du må også kunne skuffe møkk.

Flere av Krogh-Tonnings kommentarer finner du her:


Bli en iverksetter!
Skyt på pianisten!
Mye svada i stillingsannonser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.