Er du lur? Svi av 7000,- i Bergen!

Jeg skulle aldri ha trodd at jeg ville anbefale folk å bruke 7000 kroner for å overvære et todagersseminar. Nå gjør jeg det likevel. For programmet for årets næringslivssymposium ved Handelshøyskolen i Bergen 13. og 14. mars er knallsterkt.

Jeg skulle aldri ha trodd at jeg ville anbefale folk å bruke 7000 kroner for å overvære et todagersseminar. Nå gjør jeg det likevel. For programmet for årets næringslivssymposium ved Handelshøyskolen i Bergen 13. og 14. mars er knallsterkt.

Næringslivssymposiet er en kongress som har opparbeidet seg høy status blant det norske næringslivs intelligentsia. Kongressen arrangeres annethvert år og er viden kjent for å tiltrekke seg store talere fra alle verdens hjørner.

At en slik kongress går for seg i Norge, og i Bergen, er bortimot naturstridig, og følgelig på ingen måte hverdagskost. Tema for årets symposium er "konturer av en ny arena" - opplaget en variasjon over temaet "Den Nye Økonomien".

Tidligere statsminister i Sverige, Carl Bildt, har fått æren av å være første taler. Det er imidlertid bare ett av en rekke trekkplastre: Programmet er krydret med solide navn som blant andre Ingvar Sviggum, en for mange sikkert ukjent europasjef for Ford. Ford har en meget spennende strategi for å lykkes i det nye e-markedet, noe norske Sviggum sikkert ikke vil forbigå i stillhet.

Philip Evans, en av toppsjefene i Boston Consulting Group, "svipper" også innom Symposiet - fortrinnsvis for å snakke om begrepet transformasjon. Dessuten kommer Paul D. Bell, europasjef i Dell Computer og en av arkitektene bak Dells svært vellykkede e-strategi.

Så kommer bergenseren Petter Kleppe (bildet), mest kjent for digitoday.nos lesere som god venn av Kjell Inge Røkkes mangeårige sverddrager Bjørn Rune Gjelsten, og for å ha truet Internett-selskapene i Norden på livet. Han er administrerende direktør i PricewaterhouseCoopers Consulting i Norge, og sitter i styret i det europeiske konsulentselskapet.


(Ifølge Rami Khoury, leder for Symposiets arrangøkomite, skal Kleppe ha fått full tenning da han ble spurt om å komme til arrangementet som 'speaker'. - De sier jeg er tre ganger bedre enn Christian Thommessen, skal Kleppe ha uttalt...)

Thomas Høegh kommer også til symposiet. Han er mest kjent for å være redersønn og venture-kapitalist med base i London gjennom selskapet Arts Alliance.

Fredrik Arnander, en svensk dotcom-guru som kanskje er ukjent for mange, kommer også. Han er forfatteren bak boken Managment.com, og gründer bak fondsmeglingstjenesten Fondex.


Stratford Sherman kommer også. For de som leser Fortune Magazine burde han være en kjent skikkelse, der han skriver spalte opp og spalte ned, og han skriver godt, om ledelse.

Men den største rosinen i pølsa er en japaner: Dr. Sachio Semmotohar jobbet i den japanske telegiganten NTT og var der med på å starte DoCoMo, selskapet bak megasuksesses i-mode, men leder nå eAccess, et teleselskap han var med på å starte i 1999.

Og så kommer det en drøss med andre - vi nevner i fleng: Mats Dahlin (Ericsson-direktør) Ole Enger (Elkem-toppsjef), Grete Knudsen("e-minister"), Birger Magnus (papir-sjef i Schibsted), Lars Thunell (toppsjef i SE Banken), Lars Grönstedt (påtroppende toppsjef i Handelsbanken), Georg Apenes (Datatilsynet), Olav Folkestad (sjef, BEKK Consulting AS), Sigurd Fristad (dotcom-er i Accenture AS), Aundun Bø (aksjepushjer i DnB) og Terje Osmundsen (partner, Future Preview).

Alle talerne kommer på symposiet uten å ta seg betalt, og støtter slik sett opp om NHH-studentenes dugnadsprosjekt. Alt i alt har 280 studenter svettet for å få alt til å gå i hop.

De fortjener hver eneste "7000-lapp" de måtte få.

Til toppen