Er du smittet av Aggromail-viruset?

En lang rekke brukere er smittet av det svært avanserte Aggromail-viruset som endrer på innholdet i e-post. Slik kan du sjekke og fjerne det.

E-posten fylte denne uken 30 år. Alle som bruker e-post har selvfølgelig etter hvert forstått og vendt seg til at en rask avfyrt e-post med en setning eller to fort kan fremstå som grinete, aggressivt oppgulp - ikke sant?

Årsaken til at det fremdeles sendes så mange slike mail må derfor være et ondsinnet virus som har sluppet gjennom nettet til Norman og de andre antivirus-selskapene. digi.no kan nå avsløre hvordan det hittil ukjente og såkalte Aggromail-viruset fungerer:

Det avanserte viruset legger seg bak din e-post-klient (snedig snekret til å fungerer mot Outlook og alle andre programmer) og endrer på dine e-post. En e-post vi mottok tidligere denne uken kan tjene som et eksempel:

Leser X skrev noe slikt i respons på vår artikkel om gratis online virusskannere:

"Kjære digi.no - det er noe jeg ikke helt forstår, kanskje jeg ikke leste saken grundig nok, men hvorfor omtaler dere ikke produktene til Norman, Symantec og de andre i denne saken. Vennlig hilsen X"

Det slemme Aggromail-viruset inneholder et meget avansert lingvistisk analysesystem som snapper opp e-posten og endrer den til:
"Er dere helt tjukke i hue? Hva slags tull er dette? Hvorfor i hule omtaler dere ikke produktene til Norman, Symantec og de andre?"

Det slemme viruset fjerner også "vennlig hilsen" frasen som brev og mail ofte avsluttes med.

(Vi presiserte tilbake at saken dreide seg om gratis online-skannere, ikke betal-programvare du installerer på maskinen din slik Norman og Symantec tilbyr)

Det slutter ikke her. Aggromail-viruset er så avansert at hvis det mottar et svar, sender viruset av og til en en ny e-post. Innholdet i den nye e-posten er bare endret litt, for svaret som ble mottatt blir ikke analysert og påvirker ikke den nye mailen.

Slik kan du sjekke om maskinen din er smittet av Aggromail-viruset:

Gå til mappen for sendte e-post og søk etter ord som dust, tull, diverse banneord og imperativsformer av verb som les, forstå, lær, tenk, slutt eller kombinasjoner som "si opp" og "gå hjem".

Finner du mange forekomster av slike ord, er maskinen din smittet. Det er meget vanskelig å fjerne viruset. Men du kan bremse den automatiske utsendelsen. Det er mulig i de fleste e-post-programmer å forsinke utsendelsen med for eksempel 5 minutter slik at du kan lese igjennom e-post du sender ut en gang til før den fyker av gårde.

P.S.
digi.no får alltid mail etter å ha skrevet saker som denne fra folk som har glemt å installere Moro/Ironi-filteret på maskinen sin. Sjekk at dette er på plass og les en gang til før du går på Normans nettsider og søker etter Aggromail.
D.S.

Til toppen