BEDRIFTSTEKNOLOGI

Er i full gang med å lage 12-kjernet Opteron

AMD har allerede startet med leveransene.

AMDs «Magny-Cours» Opteron-prosessor med 12 kjerner.
AMDs «Magny-Cours» Opteron-prosessor med 12 kjerner.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 2010 - 11:01

AMD startet i februar den relativt langvarige prosessen det er å produsere selskapets kommende Opteron-prosessorer, som utstyres med enten åtte eller tolv kjerner, samt fire minnekanaler.

Disse prosessorene, som har vært kjent under kodenavnet «Magny-Cours», vil få produktbetegnelsen Opteron 6100 Series når de blir offisielt lansert. Leveransene til utvalgte serverprodusenter skal allerede startet.

I dette blogginnlegget beskriver John Fruehe, produktsjef for AMDs serverprodukter, hvordan produksjonen skjer.

Produksjonen av waferne skjer ved Globalfoundries anlegg i Saxen, Tyskland. Disse sendes deretter til Penang, Malaysia for pakking, før de til slutt ender opp i Singapore. Der skjer testingen, merkingen og sortering, før prosessorene sendes til kundene.

AMDs «Magny-Cours» Opteron-prosessor med 12 kjerner.
AMDs «Magny-Cours» Opteron-prosessor med 12 kjerner.

AMD er ennå ikke klare til å komme med noen konkret lanseringsdato, men Fruehe sier likevel at lanseringen trolig vil skje innen utgangen av mars.

I kommentarene nedenfor blogginnlegget skriver Fruehe at Opteron 6100 Series kun er rettet mot bedriftsmarkedet, og at produktet vil være lite egnet for entusiast-pcer. Han lover dog at AMD vil komme med svært interessante produkter på klientsiden i løpet av året.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.