BEDRIFTSTEKNOLOGI

Er OpenOffice kompatibel nok?

VIDEO: OpenOffice.org versjon 3 er et godt produkt, men sliter litt med kompatibiliteten med Microsoft Office.

20. sep. 2008 - 10:55

IKT-bransjen er kunnskapssamfunnets fundament, og som IKT-bransjens nettavis bruker vi mye tid på å skrive om temaene, teknologiene og produktene som er viktig for bransjen - og dermed kunnskapssamfunnet vi alle lever i.

I denne video-serien prater vi om disse temaene, teknologiene og produktene, for å rette litt ekstra fokus på det vi mener er viktig for IKT-bransjen.

I vår første episode tok vi for oss Internet Explorer 8 beta 2 og første beta av Google Chrome, og i andre episode snakket vi om IPv6.

I dette tredje video-innslaget tar vi en liten titt på hva som er nytt i OpenOffice.org 3.

Microsoft Office dominerer fortsatt markedet for kontorstøtteprogrammer som tekstbehandlere, regneark, små lokale databaser og presentasjonsverktøy, men friprog-alternativet OpenOffice.org versjon 3 er snart ferdig.

Vi ser spesielt på kompatibiliteten med Microsoft Office, fordi vi mener det i praksis er det som avgjør om OpenOffice.org vil lykkes eller ikke. Det er ingen tvil om at det er et godt produkt, og at det i seg selv dekker behovet til de fleste. Det store spørsmålet er om OpenOffice.org er kompatibelt nok med markedslederen Office fra Microsoft.

Dette er et stort spørsmål med mange momenter, og vi kan ikke besvare alle i denne videoen. Vi utfordrer derfor leserne til å komme med innspill, og så skal vi invitere representanter fra aktørene til å argumentere for sitt syn i senere videoer.

De som er interessert i en mer detaljert gjennomgang av hva som er nytt i OpenOffice.org 3, kan lese mer om det her.

Kom gjerne med innspill til temaer, teknologier eller produkter dere ønsker å høre mer om, samt forslag til eksterne gjester.

Vi er fortsatt på et eksperimenterende stadie, så kom med også med innspill om hva deres synes fungerer og hva som ikke gjør det. Vi er takknemmelig for både ros og kritikk, og alle innspill blir lest og vurdert.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.