BEDRIFTSTEKNOLOGI

Er sikkerhetsekspertene i LinCom seriøse?

Eystein Grusd fra Secure Group kritiserer konklusjonene til nettbank-testerne i Linux Communications, som fikk store medieoppslag sist uke etter å ha rettet oppmerksomheten mot sikkerhetsproblematikk i norske nettbanker.

5. des. 2001 - 03:12
Linux CommunicationsNRK

Denne undersøkelsen konkluderer med at sikkerheten i norske nettbanker er for lav, og Linux Communications viser hvordan de selv har klart og modifisere en nettbank side. Teknikken som Linux Communications ønsker å ha brukt er en velkjent og gammel metode, kalt "Man in the middle", denne teknikken kan i teorien benyttes til å stå som mellomledd for all informasjon, uansett sikkerhetsløsning og nettbank. Det som Linux Communications i virkeligheten har gjort, er å modifisere websiden som vises for sin egen nettbank, til å vise andre beløp etc. De har ikke, hverken i teori eller praksis, klart å bryte seg inn i noen nettbank. De har heller ikke kunnet bevise lavt sikkerhetsnivå hos noen som helst nettbank.



Man in the middle








Hvordan oppdager kunden dette?


Linux Communication føyer seg inn i rekken av sikkerhets-selskaper som gjør alt for å komme i mediene, inkludert børste støv av gamle metoder, pusse litt på dem samt dytte i litt halv-usannheter. Jeg håper at ikke min bank benytter Linux Communication til sitt sikkerhetsarbeid.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA


PS! Nettbanker er usikkert, men det er sikrere enn kredittkort. Skal man være helt sikker så tar man ut pengene sine og legger dem i madrassen.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.