Er «temmelig sikre» på at dataene er trygge

Google har fullført tiltakene mot NSA-avlytting, sier Eric Schmidt.

Eric Schmidt, styreformann i Google, fortalte i helgen at selskapet har fullført de planlagt tiltakene mot myndigheters avlytting av selskapets brukere. Her er Schmidt avbildet under en arrangement i Roma høsten 2013.
Eric Schmidt, styreformann i Google, fortalte i helgen at selskapet har fullført de planlagt tiltakene mot myndigheters avlytting av selskapets brukere. Her er Schmidt avbildet under en arrangement i Roma høsten 2013. Bilde: REX/AGF s.r.l./All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mars 2014 - 10:26

Google har fullført de tiltakene selskapet har planlagt for bedre å sikre brukerne mot blant annet myndigheters avlytting og spionasje.

Det fortalte selskapets styreformann, Eric Schmidt, til publikum under South by Southwest-konferanse i Austin, Texas, i helgen.

Han skal ikke ha gått i detalj, men tidligere har blitt kjent at kryptering mellom selskapets datasentraler, er noe Google og mange andre har «manglet». Dette har tidligere ikke blitt prioritert fordi disse kablene ikke er en del av internett, men i stedet er private linjer. Både NSA og britiske GCHQ skal ha tappet linjene til i alle fall Google og Yahoo, men sannsynligvis også Microsoft og andre, gjennom en program som blir kalt for MUSCULAR.

– Vi ble angrepet av kineserne i 2010 og av NSA i 2013. Vi er ganske sikre på at informasjonen som akkurat nå er på innsiden av Google er sikker mot nysgjerrig øyne, spesielt myndighetene. Vi mener at dataene dine er veldig sikre, sa Schmidt ifølge blant CNBC.

Det betyr ikke at selskapet ikke lenger må utlevere data i forbindelse med formelle henvendelser knyttet til Patriot Act, hemmelige, amerikanske domstoler eller kriminalitetsbekjempelse.

CNET News skriver at verten under seansen, Stephen Levy fra Wired, siterte en ikke navngitt Google-leder som skal ha fortalt ham at den største motstanderen mot privatliv er den amerikanske regjeringen, en uttalelse Schmidt ikke skal ha bestridd.

Han skal derimot ha sagt at kommende forbedringer innen krypteringsteknologi vil holde internett trygt og åpent, til tross for ulike forslag og planer om balkanisering, blant annet fra Tysklands forbundskansler og Iran.

Schmidt skal også ha gjentatt advarselen om at ingenting av det som publiseres på nettet, noen gang vil bli virkelig borte igjen.

– Informasjon har stor makt. Det kan brukes og misbrukes, og du er nødt til å respektere det, sa han.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.