Erfarne tar jobbene foran nyutdannede

Nyutdannede sliter med å få jobb når også en lang rekke erfarne søker, viser et ferskt eksempel.

Nyutdannede sliter med å få jobb når også en lang rekke erfarne søker, viser et ferskt eksempel.

Arbeidsmarkedet i IT-bransjen befinner seg i et paradoks. Mens rekrutteringsselskaper som Elan IT ReSource jobber døgnet rundt for å dekke etterspørselen etter erfarne konsulenter, opplevde markedsplassen Ibistic en flom av flere hundre søknader fra både erfarne konsulenter, nyutdannede og arbeidsledige IT-folk når de utlyste fire nye stillinger.

    Les også:

Administrerende direktør Robert Gjetsund i Ibistic forteller til digi.no at selskapets søk etter fire nye personer, resulterte i 261 søknader.

Noen av forklaringene er trolig at mange IT-folk har sittet stille i sine jobber under dotcom-fallet og nå ønsker å flytte på seg. Dette gjør det vanskelig for alle de som er arbeidsløse å komme tilbake.

15 prosent av søkeren til Ibistic var arbeidsledige IT-folk, 25 prosent nyutdannede mens hele 60 prosent allerede var i jobb. 40 prosent hadde under 10 års erfaring og 20 prosent over 10 års erfaring.

Ibistic ønsker seg - som de aller fleste som kan velge - solid erfaring fra bransjen.

Nyutdannede og fristilte IT-folk må dermed kjempe en tøff kamp mot erfarne konsulenter som også søker jobb i jakten på bedre betingelser.

Av de 261 søknadene som kom inn til Ibistic, var det 92 som søkte på systemutvikling, 64 på interaksjon og 97 som teknisk prosjektleder. Bare syv søkte på stillingen som salgssjef.

Ibistic ble etablert i 2000, men har røtter tilbake til 1990. Selskapet valgte Microsoft .Net som plattform på et tidspunkt da den bare var tilgjengelig i betaversjon.

– Vi har fått mange gode kandidater med teknisk kompetanse. Det vi erfarer en manko på, er gode salgsressurser, forteller Robert Gjetsund til digi.no.

Til toppen