Ergo Group avslører milliard-oppkjøp

Ergo Group avslører milliard-oppkjøp

Posten-eide Ergo Group har gjort flere oppkjøp i år og har nå betalt 1,1 milliarder svenske kroner for Systeam.

Tidlig i dag morges sendte Posten-eide Ergo Group, et av Norges største IT-selskaper, ut en invitasjon til en pressekonferanse. Der ble det fortalt at ErgoGroup gjør sitt største kjøp noensinne.

Ergo Group/Posten legger hele 1,1 milliarder svenske kroner på bordet for 90 prosent av aksjene i svenske Systeam. 1,1 milliarder svenske kroner tilsvarer 993,3 millioner norske kroner.

Selskapet har 1030 ansatte og oppkjøper gir dermed Ergo-sjef Terje Mjøs et signifikant løft. Etter kjøpet få en samlet årlig omsetning på cirka 5,3 milliarder kroner.

Oppkjøpet føyer seg inn i rekken av en lang rekke i 2006 som nå enda tydligere ble det store konsolideringsåret i det norske IT-markedet. Tre aktører, EDB, Ergo og Ementor har kjøpt en lang rekke selskaper i år og nå runder Ergo av med enda et.

Med oppkjøpet av Systeam ser Terje Mjøs ut til å følge etter EDB-sjef Endre Rangnes som lenge har satset hardt på å bygge seg opp i Sverige.

Til digi.no forteller Mjøs at kjøpet først og fremst vil gi ErgoGroup nye kunder. Med Systeam for Ergo Group seg en ferdig, ganske komplett datterbedrift i Sverige som minner mye om selskapet i Norge.

Systeam tilbyr tjenester innenfor blant annet drift, system-utvikling, integrasjon, forretningsystemer. Under press fra første-divisjonsaktører som TietoEnator, WM-data og IBM har Systeam rettet seg mot mellomstore og mindre selskaper.

Ergogroup har noe virksomhet i Sverige fra før og omsetter i dag for rundt 300 millioner kroner i året på andre side av grensen. Med oppkjøpet vil denne omsetningen løfte seg til cirka 1,5 milliarder kroner. I tillegg får konsernet en omsetning på cirka 50 millioner kroner i Finland.

Oppkjøpet er det største Posten har gjort hittil. Posten har blant annet kjøpt både fraktselskaper og IT-selskapet Allianse. Allianse var den ledende IT-aktøren i Stavanger og Posten betalte over 900 millioner kroner.

Til toppen