KARRIERE

Ergo-sjef trekker seg plutselig

Per Andersen, toppsjef i IT-giganten ErgoGroup, trekker seg uventet etter uenighet med styret.

13. jan. 2004 - 11:26

Helt uventet sendte ErgoGroup i formiddag ut en pressemelding der de forteller at toppsjef Per Andresen "slutter" som administrerende direktør.

Det Posten-eide selskapet er trolig Norges tredje største IT-selskap, basert på antall ansatte og omsetning.

Vanligvis dekkes uenigheter mellom toppsjef og styret over, men i dette tilfellet er konflikten offentlig. Og vanligvis slutter en toppsjef helt. Men ErgoGroup har valgt en uvanlig løsning.

"Per Andersen (56) har bedt om avløsning som administrerende direktør i ErgoGroup, men vil fortsatt være tilknyttet Posten-konsernet. Andersen startet som administrerende direktør i selskapet i 1997", skriver ErgoGroup i pressemeldingen.

-Syv år i stillingen er en lang tid, og jeg må konstatere at det i det siste året har vært til dels ulike oppfatninger mellom styret og meg selv på hvorledes selskapet best skal fokuseres. I en slik situasjon synes jeg den beste løsningen er å overlate sjefsstolen til en annen, sier Per Andersen i pressemeldingen."

Lederskifter følger ofte etter røde tall, men ErgoGroup har de siste årene unngått røde tall og nedbemanninger. Det var først i høst ErgoGroup gjennomførte sin eneste kutt-runde etter dotcom-fallet - og da kuttet Andersen kostnadene i forkant.

- Ser vi fremover, må vi reduserer kostnadene. Vi kutter derfor i forkant for å beholde overskuddet, sa Andersen til digi.no i september i fjor.

- Per Andersen har gjort en fin jobb som administrerende direktør i ErgoGroup, og jeg har forståelse for at han nå har funnet tiden inne for å be om avløsning. Dessuten er jeg glad for at han fortsetter i konsernet. Her er mange spennende oppgaver hvor vi får glede av Andersens kvalifikasjoner, sier konsernsjef Kaare Frydenberg, Posten Norge, i en kommentar.

I perioden siden 1997 har ErgoGroup AS bygget opp et sterkt IT-miljø og utviklet seg til et av de ledende IT-selskaper i Norge. Gjennom de siste årene med et vanskelig IT-marked, har selskapet fortsatt å vokse både i omsetning og resultat, og klart seg bedre enn bransjen forøvrig. Samtidig er det iverksatt effektiviseringstiltak for å tilpasse seg en fortsatt svak markedsutvikling.

Andersen fortsetter i Posten-konsernet, og vil ha oppgaver både for Posten Norge og ErgoGroup. I første omgang vil han tilrettelegge og sørge for en god overgang til ny leder i ErgoGroup. Hans lønnsvilkår endres som følge av nye oppgaver.

Viseadministrerende direktør Kaare Østgaard i ErgoGroup, konstitueres som ny administrerende direktør i selskapet, inntil en permanent leder er ansatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.