ErgoGroup bytter ut Dell med HP

Ergogroup-sjef Terje Mjøs inngår et bredt samarbeid med HP, noe som blant annet rammer Dell.

Ergogroup-sjef Terje Mjøs inngår et bredt samarbeid med HP, noe som blant annet rammer Dell.

HP og Ergogroup annonserte i dag et strategisk samarbeid, der ErgoGroup blir HPs partner på outsourcing av IT-tjenester i Norge.

- Når HPs norske kunder forspør outsourcing, skal vi - på konkurransedyktige vilkår - være det naturlige valget, forteller Ergo-sjef Terje Mjøs til digi.no.

Mjøs presiserer at Ergogroup skal ikke overta noen av HP Norges eksisterende outsourcingskunder, for eksempel Norske Skog. Avtalen er heller ikke ekslusiv, men de to selskapene skal bli hverandres hovedpartnere.

Avtalen kan minne om den EDB og IBM gjennomførte i fjor sommer. Da fikk EDB overta deler av IBMs outsourcingsvirksomhet mot at å love store innkjøp fra IBM.

Med denne samarbeidsavtalen løser HP Norge sin mangel på kritisk masse på outsourcingsvirksomhet. I hovedsak betyr avtalen at HP Norge ikke alene lengre vil jakte på nye norske outsourcingskunder.

- Når HP har en global kunde som trenger drift i Norge, skal vi være det naturlige valget, forteller Mjøs.

Det har lenge vært uklart hvor stor outsourcingsdelen til HP er. Administrerende direktør Eivind Roald i HP sier til digi.no at outsourcing vil være et av de store satsningsområder framover både globalt og internasjonalt.

Statoil, Norske Skog og Rolls Royce er blant kundene Roald nevner for HP. Men HP har neppe noen stor driftsavdeling, og Roald vil ikke kommentere størrelsen.

- Ergogroups sterke posisjon fra Lindenes til sør til Nordkapp i nord, vil utvilsomt bli en drahjelp for HP, sier Roald.

Roald mener samarbeidet med Ergogrop er en naturlig oppfølger til Ergogroups oppkjøp av Ementors driftsavdeling, men at samarbeidet mellom HP og Ementor på maskinvare vil fortsette som før, uavhengig av denne avtalen.

I den andre delen av samarbeidet forplikter Ergogroup seg til å primært å kjøpe HP maskinvare og infrastruktur fremover. Det vil først og fremst dreie seg om servere, rutere og nettverksprodukter.

- Vi vil gå sammen om en del kundecaser og gjennomføre konsolideringer, som vil gi positive inntekstfordeler for begge parter, sier administrende direktør Terje Mjøs i Ergogroup til digi.no

I klartekst vil dette innebære færre kontrakter for andre leverandører til Ergogroup. Administrerende direktør Terje Mjøs medgir at avtalen vil få konsekvenser for noen leverandører.

Den første som vil kjenne ringevirkninger av avtalen blir trolig Dell, der avtalen nå er sagt opp. Mjøs vil ikke oppgi kontraktsverdi. Men med Ergogroups omsetning på 2,5 milliarder kroner i året på outsourcingsavtaler, er det grunn til å tro at det innebærer betydelig tap for Dell.

Ergogroup har en klar vekststrategi. Tidligere i høst ble det gjort kjent at selskapet overtar Ementors driftsavdeling. Med denne avtalen antar Mjøs å omsette for 3,1 milliarder kroner til neste år.

Ergogroup ønsker å størst i Norge og Norden på spesielt drift av små og mellomstore bedrifter. Mjøs mener det er behovet for konsolidering fra mange små enheter til større og kraftigere servere for å bli mer konkurransedyktig, som kundene vil etterspørre framover.

HPs produktbredde og teknologikompetanse kan bli en betydelig gevinst for Ergogroup.

Til toppen