ErgoGroup er blitt svært god butikk

IT-giganten Ergogroup ble svært god butikk for sin eier Posten, viser det ekte resultat-tallene.

IT-giganten Ergogroup ble svært god butikk for sin eier Posten, viser det ekte resultat-tallene.

Hvordan det egentlig går med ErgoGroup, et av de få IT-selskapene i Norge med over 1000 ansatte, er i utgangspunktet ikke kjent. For selskapet er heleid av Posten og oppgir derfor i utgangspunktet ikke vanlige tall slik at man kan sammenligne dem med for eksempel EDB.

Ergogroup har hittil bare oppgitt driftsresultat, og mulig finanskostander, restrukturering og andre engangskostnader har vært et ukjent post som har kunnet dra ned resultat før skatt.

Ergogroup la frem tall sammen med Posten på mandag, men på spørsmål har digi.no fått også det endelig resultatet som kommer i årsrapporten senere i våres.

I fjor omsatte Ergogroup for 3.620 millioner og av det endte driftsresultatet på 253 millioner kroner. Det var et godt resultat, men driftsresultat er ikke det samme som resultat før skatt.

Det kan være store forskjeller mellom et driftsresultat og et resultat før skatt. For eksempel skrev ErgoGroup i sin årsrapport for 2005 at de da hadde et driftsresultat på 89,4 millioner kroner, men etter at andre utgifter som blant annet rentekostnader, og andre finansielle kostnader var tatt med, endte resultatet før skatt på 40,7 millioner kroner.

Selskapet oppga bare driftsresultatet på mandagens pressekonferanse, men nå har digi.no også fått tilgang på sluttresultatet før skatt. Det endte på 224 millioner kroner og er således 29 millioner kroner mindre enn driftsresultatet. Dermed er det klart at ErgoGroup leverer gode tall også etter at finansielle kostnader er tatt med i regnestykket, selv om resultatet er noe lavere enn driftsresultatet.

Til toppen