KARRIERE

ErgoGroup etablerer seg i India

De har drøyd lenge, men det var ingen vei utenom. Nå satser også ErgoGroup på India.

20. aug. 2007 - 08:53

Så og si alle store IKT-bedrifter har etablert seg i lavkostland, både for å kunne dra nytte av billig arbeidskraft og for å få tilgang til nok ansatte.

Norske bedrifter har imidlertid vært sent ute på dette området, sammenlignet med sine internasjonale konkurrenter.

ErgoGroup er kanskje den aktøren som har drøyd lengst. De har holdt igjen, men nå satser også de på å utnytte mulighetene i India. Gjennom sitt svenske datterselskap, SYSteam, har ErgoGroup inngått avtale om å kjøpe aksjer i det indiske IT-selskapet ION.

- Vi jobber kontinuerlig med å kunne levere våre tjenester så kostnadseffektivt som mulig til våre kunder, og både ErgoGroup og SYSteam ser derfor på ulike modeller for offshoring som kan bidra til å styrke vår og våre kunders posisjon i markedet, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i ErgoGroup.

Det dreier seg i første omgang om å gi selskapets svenske kunder et bedre tilbud, og det er datterselskapet SYSTeam som gjør det første grepet.

SYSTeam kjøper 10 prosent av aksjene i ION, og de har en opsjon på å øke eierandelen ytterligere på et senere tidspunkt. ION har forøvrig også et kontor i Norge, bemannet av en nordmann som jobber med å koordienere oppdragene.

ErgoGroup nøyer seg imidlertid ikke med å kjøpe seg inn i ION. De har også inngått avtale med et indisk firma om å rekruttere en egen enhet med indiske konsulenter.

- Den siste tiden har vi opplevd en god vekst i etterspørselen etter våre løsningsleveranser, og denne avtalen vil i første rekke gi oss økt leveransekapasitet i dette segmentet. Avtalen gjør det mulig å styrke dagens tjenestetilbud, og gir både kompetanse- og kostnadsfordeler for våre kunder, sier Mjøs.

Enheten er lokalisert i Vadodara, en by med 1,6 millioner innbyggere øst i India. Den vil i første omgang bli bemannet med 10 konsulenter.

- India er et naturlig valg for å raskt kunne ta ut effekten av den erfaringen og kompetansen indiske selskaper har med å tilby denne type tjenester. Avgjørende for måten vi velger å etablere oss på, er tilgjengeligheten til infrastruktur og en velprøvd leveransemodell, noe som betyr lav risiko både for våre kunder og for oss, sier Mjøs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.