RESULTATERFINANS

Ergogroup kjøper en av de flinkeste i klassen

Ergogroup betaler rekord-pris for å sikre seg margin-kongen Bekk.

Den norske og nordiske IT-bransjen havner på stadig færre hender. Etter en massiv oppkjøpsrunde i 2006 har det vært mer stille i første halvår, men bransjen er åpenbart ikke ferdig konsolidert.

- Et strategisk samarbeid med et annerkjent norsk konsulentselskap hvor vi også tar betydelig eierandel, sa Mjøs tidligere i dag under sin åpningstale på det pågående IT-tinget i Tønsberg.

digi.no kunne kort tid etterpå melde at det var konsulentselskapet Bekk det var snakk om, og det bekreftes nå av Ergogroup og Bekk.

- Vi Kjøper 72 prosent av Bekk, og har rett til å kjøpe resterende aksjer om 3 år, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i Ergogroup.

For disse aksjene betaler Ergogroup over en kvart milliard kroner. 284 millioner kroner må Ergogroup ut med for 72 prosent av aksjene i konsulentselskapet Bekk.

Med 180 ansatte betyr dette at Ergogroup betaler over to milioner kroner per hode.

De ansatte skal være fornøyd med å få Postens heleide datterselskap Ergogroup som ny eier.

- Det er full enighet blant eierne og internt i Bekk, sier Olav Folkestad, administrerende direktør i Bekk.

Bekk er nesten utelukkende eid av de ansatte.

- 34 hovedeiere eier 96 prosent av selskapet, sier Mjøs.

Resten eies av 33 ansatte aksjonærer med mindre aksjeposter.

- Bekk blir spydspissen for konsulentsatsningen i Ergogroup Det har vært kjent lenge at Bekk har vært en av de mest veldrevne og lønnsomme IT-konsulentselskapene i Norge. For selskapet har både vokst i høy fart - og hatt marginer mange bare kan drømme om. I 2005 omsatte selskapet for 128 millioner og fikk et resultat før skatt på 25 millioner kroner. I fjor løftet omsetningen seg til 175 millioner og resultatet seg til 34,6 milloner.

I år går det enda bedre: Omsetningen for første halvår endte på 110 millioner kroner, og av det sitter selskapet igjen med et overskudd på cirka 29 millioner kroner.

Les mer om Bekk: Tjener rått på å holde seg unna produkter

Selv om Bekk nå blir endel av Ergogroup, fortsetter selskapet som et selvstendig datterselskap med samme selskapsnavn.

- Bekk blir spydspissen for konsulentsatsningen i Ergogroup, sier Mjøs.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.