Ergogroup kjøper kjent norsk konsulentselskap.

Oppkjøpsbølgen i norsk IT-bransjen er ikke ferdig: Ergogroup blar opp for konsulenter.

Ergogroup kjøper kjent norsk konsulentselskap.

Oppkjøpsbølgen i norsk IT-bransjen er ikke ferdig: Ergogroup blar opp for konsulenter.

Den norske og nordiske IT-bransjen havner på stadig færre hender. Etter en massiv oppkjøpsrunde i 2006 har det vært mer stille i første halvår, men bransjen er åpenbart ikke ferdig konsolidert.

Posten-eide Ergogroup offentliggjorde i dag morges at selskapet igjen har gjennomført oppkjøp av "et større IT-selskap". Hvem det er og om dette oppkjøpet skjer i Norge vil ikke selskapet si noe om før senere i dag.

EDB-sjef Endre Rangnes og flere andre hadde lenge spådde en konsolidering i bransjen, og det skjedde til gangs i 2006. En rekke oppkjøp skapte tre vekstvinnere: EDB, Ergogroup og Topnordic/Ementor. Og listen over store IT-selskaper ble kraftig redusert.

Hittil i år har det vært stille, men det kan komme en jakt mellomstore hvor det fremdeles er igjen en rekke aktører, blant annet selskaper som Bouvet, Itera, Bekk og Component Software.

For alle har åpenbart tro på storskala-fordeler. I tillegg er det nok et visst press på å kjøpe opp attraktive selskaper før en av konkurrentene gjør det.

Og det er klart at det er et norsk selskap det er snakk om: Under IT-tinget-konferansen som startet i dag morges, opplyste Ergo-sjef Terje Mjøs det er snakk om et norsk selskap.

- Et strategisk samarbeid med et annerkjent norsk konsulentselskap hvor vi også tar betydelig eierandel, sa Mjøs under sin åpningstale.

digi.no har grunn til å tro at det er konsulentselskapet Bekk, med Olav Folkestad i spissen, som er i ferd i bli kjøpt opp.

Bekk har i mange år gjort det svært godt med marginer på opp mot 30 prosent og kan derfor bli et dyrt oppkjøp når man ser på prisen per hode.

Les mer om Bekk: Tjener rått på å holde seg unna produkter

Ergogroups siste oppkjøp skjedde ikke i Norge. 18. desember i fjor kjøpte det statseide selskapet opp svenske Systeam for for 990 millioner norske kroner og fikk med det 1030 nye ansatte. Dermed løftet Ergogroups omsetning seg til omtrent 5,3 milliarder kroner i 2006.

    Les også:

Til toppen