RESULTATERFINANS

Ergogroup kommer styrket ut etter oppkjøp

Ergogroup la frem gode kvartalstall etter å ha kjøpt opp Allianse og Ementors outsourcings-virksomhet.

24. aug. 2006 - 11:33

Med en serie oppkjøp har de to største aktørene i markedet, EDB og Ergogroup, styrket seg vesentlig og det har skapt et mer polarisert marked.

Postens datterselskap Ergogroup har nå lagt frem sine tall for årets andre kvartal. De viser en kraftig vekst sammenlignet med fjorårets kvartal, men mesteparten av omsetningsveksten skyldes kjøpene av Ementors outsourcingsvirksomhet og det tidligere børsnoterte IT-selskapet Allianse.

Omsetningen i andre kvartal endte på 832 millioner kroner. Det var en økning på 30 sammenlignet med i fjor, men dette inkluderer tallene fra Allianse som ble regnskapsmessig konsolidert inn fra og med juni.

Driftsresultatet endte på 85 millioner kroner. Det var et løft på hele 77 prosent i forhold til fjorårets andre kvartal.

- Jeg er godt fornøyd med å kunne legge frem tall som viser en kraftig vekst og resultatforbedring sammenlignet med samme periode i fjor. Vi opplever god aktivitet innenfor de fleste av våre områder. Dette kombinert med vellykket integrering av oppkjøpt virksomhet har bidratt til økt lønnsomhet, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i Ergogroup i en pressemelding.

For årets første halvår hadde Ergogroup en organisk vekst på 9 prosent og en total omsetning på 1,6 milliarder kroner. Hittil i år har Ergogroup et samlet driftsoverskudd på 123 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.