Ergonomisk korrekt nettbrett

Lenovo gir deg noe å holde i.

Ergonomisk korrekt nettbrett
Hold-modus gjør det komfortabelt å holde brettet med én hånd under lesing. Bilde: Lenovoi

Nettbrettdesignere har hittil konkurrert om å gjøre produktene så tynne og så lette som mulig.

Med sin nye Yoga Tablet tilfører Lenovo en ny dimensjon i brettdesign: ergonomi. De har fått hjelp til dette fra uventet hold: Skuespiller Ashton Kutcher er hyrt inn som «produkt engineer».

Kutcher er kjent for flere store roller i Hollywood-filmer, blant annet tittelrollen i Steve Jobs-biografien Jobs.

På den ene langsiden har brettet et hengsel: Det gir, uten tilleggsutstyr, noe å holde i, og et justerbart støtte når brettet plasseres på et bord.

Hengslet – eller håndtaket – er formet med tanke på at brettet, som tilbys med skjermer på henholdsvis 8 og 10 tommer, skal kunne holdes komfortabelt med én hånd.

Som støtte har hengslet to moduser: stående og skrå. I «stående» kan vinkelen justeres mellom 110 grader og 135 grader. Stående modus tenkes brukt ved visning av film, spill, surfing og så videre. Brettet skal stå støtt nok til at skjermens trykkfølsomme grensesnitt kan brukes fullt ut.

Ashton Kutcher har bidratt til designet av det ergonomisk korrekte brettet.
Ashton Kutcher har bidratt til designet av det ergonomisk korrekte brettet.

Inne i hengslet har Lenovo plassert kraftige pc-batterier. De holder apparatet levende i opptil 18 timer. Brettets USB-uttak kan utnyttes til å lade andre enheter, for eksempel smartmobiler.

Operativsystemet er Android 4.2. Brettene veier henholdsvis 400 og 600 gram. Nettverk er WLAN og/eller 3G. Høyttalerne vender ut mot fronten. Lydsystemet har Dolby. Minne er 16 eller 32 gigabyte, og kan utvides med opptil 64 gigabyte microSD. Skjermen er i 1280 ganger 800. Det er kameraer foran og bak.

Anbefalt utsalgspris (med mva) er oppgitt til fra henholdsvis 229 euro (1860 kroner) og 299 euro (2430 kroner). 10 tommers-varianten har et Bluetooth-tastatur som tilleggsutstyr, til 99 euro (800 kroner).