ErgoSolutions legger ned regionkontorer

ErgoGroup-datteren sliter med å få oppdrag til sine regionale avdelinger. Det fører til at avdelingene i Trondheim og Mo legges ned. Selskapet vil ikke si noe om sluttpakkeordningen.

digi.nos fikk torsdag morgen et tips om at ErgoSolutions' avdelinger i Trondheim, Mo og Gjøvik skulle legges ned, og at over 50 personer ville bli berørt av beslutningen.

Informasjonssjef Wibecke Brusdal i moderselskapet ErgoGroup AS avviser imidlertid overfor digi.no at ErgoSolutions' Gjøvik-avdeling fjernes. Derimot blir flere av de ansatte i Kongsvinger overflyttet til Oslo-kontoret, forteller Brusdal som legger til at det heller ikke er snakk om så mange som 50 ansatte som mister jobben.

Hun vil imidlertid ikke spesifisere et nøyaktig antall som blir berørt.

- Vi er midt oppe i prosessen med å informere de ansatte om denne prosessen nå. Det er spesielt konsulentsiden det kuttes i. Vi sliter med å skaffe oss nok oppdrag i de regionale markedene, derfor må vi omorganisere virksomheten. Forsåvidt er Ergo Group i en god finansiell stilling, men når det går dårlig ute i regionene så må vi ta grep for å sikre arbeidsplassene og kompetanseutviklingen i alle våre virksomheter, sier Brusdal til digi.no.

Ettersom det blir nedleggelser blir det ikke snakk om oppsigelsestid, men sluttpakker for de ansatte som blir rammet. Brusdal ønsker ikke å kommentere innholdet i disse avtalene.

- Vi må snakke med de ansatte om dette først, sier hun.

ErgoSolutions integrerer, utvikler og forvalter virksomhetskritiske IT-systemer for større omstillingsintensive og IT-intensive virksomheter. Selskapets tjenester inkluderer blant annet tradisjonelle konsulenttjenester, fastprisprosjekter og outsourcingsoppdrag. ErgoSolutions bistår en rekke store bedrifter med forvaltning av deres programvareapplikasjoner.

ErgoSolutions ledes av Sjur Strand, har nærmere 500 medarbeidere og er et heleid datterselskap av ErgoGroup AS (2200 ansatte). Foruten hovedkontor i Oslo har ErgoSolutions avdelingskontorer i Gjøvik, Kongsvinger, Kongsberg, Trondheim og Mo.

digi.no lykkes ikke å få tak i daglig leder Sjur Strand i ErgoSolutions for en kommentar til nedbemanningen.

Til toppen