RESULTATERFINANS

Eric Schmidt: - Google tjener penger

I intervjuer med amerikanske medier sier søketjenestens nye toppsjef Eric Schmidt at ikke-børsnoterte Google er blant de få "dotcom" som tjener penger.

9. aug. 2001 - 13:06

Eric Schmidt, tidligere toppsjef i Novell og teknologiansvarlig i Sun, overtok sjefstillingen i søketjenesten Google tidligere denne uka. I sine første uttalelser til mediene har han vakt oppsikt ved blant annet å avsløre at Google tjener penger. Han karakteriserer dette faktum som "amazing". Av andre større amerikanske dotcom-selskaper, er bare eBay og Priceline.com kjent for å gå med overskudd.

Google er en rendyrket søketjeneste som håndterer rundt 100 millioner søk per dag. Det tjener penger dels ved annonser, dels ved å lisensiere søkemotoren til konkurrenter som Yahoo!. Ifølge Schmidt er to tredeler av omsetningen annonser. Han vil ikke ut med tall, men ifølge London Evening Standard anslår analytikere årsomsetningen til 50 millioner dollar.

Schmidt avviser rykter om en forestående børsintroduksjon og begrunner det dels med at Google ikke trenger penger, dels med at forholdene ikke vil være gunstige for en børsintroduksjon i nærmeste framtid. Han understreker at Google vil fortsette å rendyrke sin profil som søketjeneste. Av forbedringer sikter han mot å gjøre tjenesten mer aktuell, slik at nye dokumenter gjøres tilgjengelig omtrent samtidig med at de publiseres. Han ønsker også å utvide omfanget, slik at også spesialisert informasjon gjøres tilgjengelig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.