Ericsson-aksjen under ni kroner

Kriserammede Ericsson fortsetter å få bank på Stockholmsbørsen. I dag må konsernsjef Kurt Hellstrøm registrere at aksjen noteres på sitt laveste nivå siden 1993.

Kriserammede Ericsson fortsetter å få bank på Stockholmsbørsen. I dag må konsernsjef Kurt Hellstrøm registrere at aksjen noteres på sitt laveste nivå siden 1993.

Ifølge Dagens Industri var Ericsson-aksjen klokken 10:40 fredag formiddag ned 6,8 prosent og ble notert til 8,98 svenske kroner - det laveste nivået på ni år. Selskapet er isolert sett i krise, teknologiaksjer generelt har falt dramatisk de siste ukene, og en samlet tillitssvikt hos investorene kombinert med bl.a. dystre utsikter for videre forbruksvekst i USA gjør sitt til pilene peker nedover for verdens børser som sådan.

Og Ericsson er tapernes taper. Selskapet må til stadighet legge fram nye planer for bemannings- og kostnadskutt, resultatmessig svikter det på nesten alle fronter, utsiktene fremover er slett ikke lyse, og en gigantemisjon på 30 milliarder kroner til en elendig pris, har fått investorene til å rømme aksjen som rotter fra et synkende skip.

Les om Ericssons problemer:

Onsdagens IKT-opptur i USA ga et kort oppsving i Europa dagen etter, et blaff der mange investorer kjøpte på lave priser tidlig på dagen for så å selge seg nesten like raskt ut for å sikre seg litt gevinst. Her hjemme la i dag Telenor frem sterke tall for andre kvartal, men heller ikke det hindrer at Oslo Børs ettersom Asia (Nikkei-indeksen ned 3,4 prosent) og USA (Nasdaq ned 3,9 prosent) smitter Europa med sine stygge kursfall.

Det svinger opp og ned her i verden:

I dag er det igjen telefonutstyrsprodusentene som leder an i svalestupet - både Alcatel og Siemens la frem svake tall i går, og selvfølgelig Ericsson som virkelig får føle at milliardemisjonskursen på 3,80 kroner per aksje skviser aksjekursen nedover.


Bare i løpet av den siste uken har svenskenes gamle børsyndling mistet over 38 prosent av sin markedsverdi.

Og ikke nok med det. I dag skriver digi.nos søstertjeneste Propaganda at Ericsson ikke lenger er å finne blant verdens ti mest verdifulle merkenavn.

Klokken ett i ettermiddag ble Ericsson-aksjen notert til 8,15 svenske 'kronor'.

Til toppen