Ericsson avviser økt emisjonsbehov

Kriserammede Ericsson avviser at selskapet må tilføres ny kapital etter gigantemisjonen på 30 milliarder kroner. Ifølge nyhetsbyrået Direkt kan Ericssons planlagte kapitalutvidelse i verste fall være ti milliarder kroner for liten.

Nå sier Ericssons finansdirektør Sten Fornell at selskapet overhodet ikke vurderer nok en emisjon i tillegg til den på 30 milliarder det er garantert for. Han viser til "samtaler som er ført med operatørene og den vurdering av markedet som selskapet gjør".

Ericsson ser at operatørenes investeringsiver fortsatt går ned, men ikke så dramatisk som tidligere.

- Vi kjenner til mange operatørers investeringsplaner. Ingen av dem satser null kroner. Vi ser at den bratte nedgangen i operatørenes investeringer er i ferd med å flate ut, sa konsernsjef Kurt Hellström under en pressekonferanse i dag.


Ericsson opprettholder målet om å vokse raskere enn markedet.

- Vi er overbevist om at dette kommer til å snu. På mobilsystemsiden er det vår vurdering at tilveksten vil ligge på mellom 10 og 15 prosent hvert år, sa Hellström, ifølge nyhetsbyrået Direkt.

Han viser til at Ericsson, til tross for elendig økonomisk utvikling, fortsatt styrker sine markedsandeler, selskapet har fremdeles over 30 prosent av verdensmarkedet for mobilsystemer, og innen 3G-systemer er andelen kanskje så stor som 40 prosent.

Stockholmsbørsen åpnet ned på tirsdag, men Ericsson-aksjen fortsatte gårsdagens oppgang. Klokken 10 hadde Ericssons B-aksje steget med to prosent til ny notering på 6,20 kroner, til tross for et oppslag i næringslivsavisen Dagens Industri om at størsteparten av gigantemisjonen på 30 milliarder kroner vil gå med på å nedbetale kortsiktige lån.

Til toppen