RESULTATERFINANS

Ericsson avviser økt emisjonsbehov

Kriserammede Ericsson avviser at selskapet må tilføres ny kapital etter gigantemisjonen på 30 milliarder kroner. Ifølge nyhetsbyrået Direkt kan Ericssons planlagte kapitalutvidelse i verste fall være ti milliarder kroner for liten.

13. aug. 2002 - 11:20
Sten Fornell


- Vi kjenner til mange operatørers investeringsplaner. Ingen av dem satser null kroner. Vi ser at den bratte nedgangen i operatørenes investeringer er i ferd med å flate ut, sa konsernsjef Kurt Hellström under en pressekonferanse i dag.


Ericsson opprettholder målet om å vokse raskere enn markedet.

- Vi er overbevist om at dette kommer til å snu. På mobilsystemsiden er det vår vurdering at tilveksten vil ligge på mellom 10 og 15 prosent hvert år, sa Hellström, ifølge nyhetsbyrået Direkt.

Han viser til at Ericsson, til tross for elendig økonomisk utvikling, fortsatt styrker sine markedsandeler, selskapet har fremdeles over 30 prosent av verdensmarkedet for mobilsystemer, og innen 3G-systemer er andelen kanskje så stor som 40 prosent.

Stockholmsbørsen åpnet ned på tirsdag, men Ericsson-aksjen fortsatte gårsdagens oppgang. Klokken 10 hadde Ericssons B-aksje steget med to prosent til ny notering på 6,20 kroner, til tross for et oppslag i næringslivsavisen Dagens Industri om at størsteparten av gigantemisjonen på 30 milliarder kroner vil gå med på å nedbetale kortsiktige lån.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.