KARRIERE

Ericsson berger det norske forskningsmiljøet

Det aller meste av Ericssons forskningsvirksomhet i Norge ser ut til å kunne klare seg uten store kutt. Nye forskningsprosjekter vil bidra til å beholde selskapets kompetanse.

Frode Eriksen
22. juni 2001 - 10:14

Det svenske konsernet Ericsson skal gjennomføre omstruktureringer som skal spare selskapet for 20 milliarder svenske kroner hvert år. Omstrukturering av Ericssons virksomhet som nå pågår vil ikke få vesentlige konsekvenser totalt sett for Ericssons utviklingsvirksomhet i Norge, melder Ericsson AS.

Nærmere 800 av de 1.000 Ericsson-ansatte i Norge arbeider med produktutvikling på ni ulike produktområder. Dette blir nå redusert til sju ved at IP-telefoni og Mobile e-Commerce fases ut. Men de sju gjenværende prosjektene vil fortsette med flere ansatte, ettersom selskapet er tilført flere prosjekter fra Ericsson sentralt.

Dermed berger selskapet forkningsmiljøet sitt, som er ett av de største innen IKT i Norge.

Kommunikasjonsdirektør Bente Lier i Ericsson AS, sier til digitoday.no at selv om den endelige fasiten ikke er klar ser det ut som en kan unngå oppsigelser.

- Internt er det lagt ned en betydelig innsats for å markedsføre kompetansen i Ericssons forskningsmiljø i Norge. For å beholde kompetansen i Norge og i Ericsson har selskapet tilført Norge nye arbeidsoppgaver, slik at vi samlet sett går ut av omstruktretingen med omtrent den samme størrelsen som før, sier Lier.

Hun sier at situasjonen i Norge er at en ennå ikke har registrert overtallighet, og at selv om en må oppgi to forskningsområder, hvorav IP-telefoni blir overført til Sverige og mobil e-handel blir lagt ned, så kommer selskapet ikke så dårlig ut.

- Virkeligheten for forskning og utvikling er at prosjekter kommer og går. Tidligere når vi var i en vekstfase lå det alltid nye oppgaver og ventet. Nå er det ikke lenger gitt at det kommer nye prosjekter når andre er avsluttet. Nå har vi fått svaret på det, og det er at det kommer nye prosjekter.

De utviklingsområdene det skal satses på i Norge er Mobile Network Management, Mobile Transmission, Mobile Media Gateway Datacom, GPRS, Network Access, Wireless Terminals og Mobile Radarsystemer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.