BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson blant de 100 beste

The Red Herring - som er et amerikansk tidsskrift for investorer innen teknologi - plasserer Ericsson på listen over verdens 100 beste og største bedrifter.

Frode Eriksen
19. aug. 1997 - 15:11

Tidsskriftet kategoriserer bedriftene innenfor en rekke grupper. Ericsson utmerker seg ikke i noen, men er med på listen på grunn av selskapets markedsposisjon og nærvær innenfor en rekke markeder. Posisjonen i verdens to mest folkerike land, India og Kina, nevnes spesielt, i tillegg til selskapets generelle evne til å befinne seg innenfor alle markeder av en viss størrelse.

Men Ericsson har knallhard konkurranse. Lucent Technologies er et langt bedre investorobjekt etter å ha fått tidsskriftets pris for beste potensiale på lang sikt. Motorola plasseres på tredjeplass på listen, som ikke omfatter Nokia.

Lucent får flere utmerkelser: verdens nest beste elektronikkbedrift, den beste langsiktige investering, og de nest beste produktene. Selskapet havner også langt oppe på listen over nye produkter, der Internett-telefoner nevnes spesielt.

Motorola er den tredje beste langsiktige investeringen, blant annet på grunn av selskapets engasjement innenfor fremtidige satellittsystemer.

På listene finnes dessuten både Intel og Disney, sistnevnte for beste PR. Hewlett-Packard er beste partner og Intel har de beste produktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.