BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson blør litt mindre enn forventet

Ericsson-sjefen Kurt Hellström presenterer i dag tidlig et resultat omtrent som forventet. Et lys i tunnellen kan være at mobiltelefonsalget viser tegn til bedring.

Oddmund Grøtte
20. juli 2001 - 08:16

I dag tidlig la Telefonaktiebolaget L M Ericsson frem resultatet for 2. kvartal. Resultatet var omtrent som forventet, ifølge estimater fra analytikerne: Resultatet ble minus 20,3 milliarder svenske kroner, men dette inkluderer en engangskostnad på 15 milliarder. Eksklusiv denne posten ble resultatet minus 5,3 milliarder. Omsetningen var på 63 milliarder, litt lavere enn andre kvartal i fjor.

Mobiltelefonvirksomheten går fortsatt dårlig og viste et negativt driftsresultat på 4,6 milliarder i andre kvartal, men likevel 1,1 milliarder bedre enn i 1. kvartal. Totalt i 2001 har selskapet tapt 10,4 milliarder på denne forretningsdivisjonen. Ifølge selskapet har de tatt markedsandeler ved å selge flere mobiltelefoner enn i 1. kvartal. Totalt solgte de 7,7 millioner telefoner mot 6,2 millioner i forrige kvartal.

Akkurat som Nokia tør ikke Ericsson å legge frem resultatprognoser for resten av året på grunn av usikkerheten i den amerikanske økonomien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.