BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson bygger med Motorola

Indias største konsern Reliance har besluttet å satse på parhestene Motorola og Ericsson som leverandører av et mobiltelefonnett som dekker et område med 300 millioner mennesker.

Øystein Kvistad
11. mars 1997 - 11:09

Avtalen mellom Motorola, Ericsson og Reliance er allerede undertegnet, men kontraktsverdien er ennå ikke offentliggjort.

Når det nye mobilnettet står ferdig vil Reliance drive det gjennom Reliance Telecom som utgjør et joint venture med den amerikanske giganten Nynex Corp, opplyser Motorola på sin tyske hjemmeside.

Ericsson og Motorola gikk altså seirende ut av den internasjonale anbudskonkurransen, som er blitt et par år forsinket på grunn av en omfattende korrupsjonsskandale på indisk regjeringsnivå. Den tidligere telekommunikasjonsministeren Sukh Ram står tiltalt for å ha manipulert med anbudene.

Reliance kan ennå ikke si helt eksakt når prosjektutbyggingen tar til, men antyder at 30 større byer skal dekkes om få år. Målet er at hele 200 av Indias største byer skal dekkes av systemet, der Motorola prosjekterer nettet og Ericsson leverer utstyret.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.