AVTALER & KONTRAKTER

Ericsson erobrer Nord-Amerika

Kjøper enhet i konkurstruet konkurrent.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juli 2009 - 08:33

Ericsson kjøper seg inn i den konkurstruede konkurrenten Nortel og blir dermed ledende i det nordamerikanske telemarkedet.

Den svenske giganten kjøper Nortels enhet for mobilsystemer for rundt 7 milliarder norske kroner og gjør det kontant og uten gjeld.

- Sammen med vår nylig offentliggjorte tjenesteavtale med Sprint styrker denne handelen vår stilling som en ledende telekommunikasjonsleverandør i Nord-Amerika, sier Ericssons administrerende direktør Carl-Henrik Svanberg.

Minst 2.500 Nortel-ansatte går over til Ericsson, som en del av den nye avtalen. Ericssons virksomhet i Nord-Amerika kommer dermed til å omfatte 14.000 ansatte.

Tanken er at avtalen skal gi resultatforbedringer allerede i løpet av det første året.

Størst

Nortel var tidligere Canadas største selskap, men har hatt problemer helt siden kollapsen blant mange såkalte dotcom-selskapene. Nortel har enorm gjeld og måtte be om konkursbeskyttelse i både Canada og USA i januar.

I juni kunngjorde Nortel at de hadde inngått en avtale om salg av det meste av sin enhet for trådløs teknologi til Nokia Siemens for 4,9 milliarder svenske kroner, men en domstol beordret auksjon i stedet.

Fredag la Nortel ut sin enheten på en lukket auksjon i New York.

Må godkjennes

Avtalen med Ericsson er gjort med forbehold om godkjenning fra amerikanske og canadiske konkurransemyndigheter.

I 2008 solgte Ericsson telekommunikasjonsutstyr for 2,7 milliarder dollar - 16,8 milliarder kroner - i Nord-Amerika, og etter Nortel-kjøpet blir Nord-Amerika selskapets viktigste region.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.