BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson: Får argentinsk milliardkontrakt

Svenske Ericsson opplyste onsdag at selskapet har fått nye ordrer til en samlet verdi av 135 millioner dollar - vel 970 millioner kroner - i forbindelse med utbygging av tre mobilnettverk i Argentina. Med tidligere kontrakter kommer Ericssons argentinske engasjement opp i over milliarden.

Øystein Kvistad
25. sep. 1997 - 10:52

Utbyggingen Ericsson skal gjøre for Miniphone, Telecom Personal og Telefonica Comunicaciones Personales vil doble kapasiteten i de eksisterende mobilnettene i tillegg til at netteierne kan innføre en rekke nye tjenester.

Kontrakten innebærer installasjon av IN-egenskaper i nettene pluss en plattform som åpner for nye tjenester som PCS (personal communications services) og trådløse virtuelle privatnett (WVPN) basert på såvel den analoge AMPS-standarden som den digitale D-AMPS-standarden.

De tre argentinske operatørene tilbyr tilsammen et nasjonalt dekkende mobilnett, og innen utgangen av året vil kapasiteten være hevet til over en million abonnenter.

De tre nye kontraktene kombinert med tidligere ordrer mottatt i 1997 utgjør tilsammen nesten 1,4 milliarder kroner, opplyser Ericsson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.