BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson får ny Malaysia-kontrakt

Ericsson Telecommunications får utvidet leveransen til teleoperatøren Mutiara Telecommunications i Malaysia. Det svenske konsernet skal levere digitalt mobilnettutstyr til en samlet verdi av 130 millioner dollar - vel 870 millioner kroner.

Øystein Kvistad
2. apr. 1997 - 16:59

Malaysia-ordren består av svitsjeutstyr, basestasjoner og transmisjonsutstyr og kommer i tillegg til tidligere leveranser Ericsson har hatt til Mutiara Telecom på tilsammen nesten 2,4 milliarder kroner.

Mutiara Telecom var den siste av i alt fem operatører i Malaysia som i 1994 fikk konsesjon for digital mobiltelefoni basert på GSM/PCN-standarden, men var den første som satte nettet i kommersiell drift. Ved siden av driftingen av det landsdekkende PCN-nettet er Mutiara en komplett tjenesteleverandør som tilbyr alt fra internasjonale gateways til innenlands fastnett-telefoni og avanserte (data)nettjenester.

- Vi har i øyeblikket 130.000 abonnenter i vårt mobilnett, DiGi1800, og er dermed den største PCN-operatøren i Malaysia. Med avtalen vi nå har inngått med Ericsson kan vi bygge ut kapasiteten i nettet til å håndtere 400.000 brukere, sier styreformann Kamaruddin Jaffar i Mutiara Telecom.

Ifølge en pressemelding Ericsson sendte ut onsdag var Mutiara-nettet det første PCN-systemet Ericsson satte opp i Asia. Etter det har det svenske gigantkonsernet såvisst ikke ligget på latsiden. Selskapet har i skrivende stund levert utstyr til GSM/PCN-systemer i mer enn 50 land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.