BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson flytter

Det svenske telekomselskapet Ericsson flytter ledelsen og hovedkontoret for Transport og Kabel-TV-nett fra Stockholm til Horsham i England.

Øystein Kvistad
7. mai 1997 - 14:15

Dermed går det slik nyhetstjenesten digi skrev tirsdag 25. mars i år. Begrunnelsen for å flytte denne delen av Ericsson Infocom Systems er å "skape en ny bedriftskultur for å styrke Ericssons posisjon på markedet for transportnett og kabel-TV-nett", heter det i en melding fra selskapet.

Hovedårsaken er nok likevel at en flytting vil redusere virksomhetens kostnadsnivå - i hvertfall på sikt - pluss at det blir enklere å få tak i kvalifisert personell med passende teknisk bakgrunn, slik Ericssons konsernsjef Lars Ramqvist lenge har hevdet.

Omlag 70 ansatte, inklusive Ericsson Infocom Systems' toppledelse, har flyttet fra Kungens Kurva utenfor Stockholm til enehtens nye hovedkontor i Horsham, sør for London. Herfra vil ledelsen og medarbeidere bedrive aktiviteter i Stockholm og Menlo Park i USA, totalt 400 personer. Samlet har virksomheten 2300 ansatte på ulike markeder rundt om i verden.

- Lønnsomheten innen transportnett har ikke innfridd våre forventninger de siste årene. Med flyttingen vil vi skape en ny, vinnende bedriftskultur for denne delen av Ericssons virksomhet. Forutsetningene for å klare det vil være mye bedre i nye omgivelser, tror Rory Buckley som i dag leder divisjonen Transport & Kabel-TV Nät

- Produktsyklusen i denne høyteknologiske bransjen blir stadig kortere, og det er ingen tvil om at korte leveransetider til marked og kunder er de viktigste forutsetningene for å få nye oppdrag. Den nye strukturen gir oss den beste posisjonen til å lykkes på det ekstremt konkurranseutsatte markedet for transport og kabel-TV-nett, fortsetter Buckley.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.