BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson først med ADSL

ADSL er teknologien som mange forventer vil øke Internett-kapasiteten med fra 25 til 100 ganger i forhold til dagens analoge modem. Telia har nå godkjent Ericssons ADSL-løsning og signert en to-årig kontrakt, der Ericsson vil levere utstyr basert på sin ANx DSL-plattform.

Frode Eriksen
20. okt. 1998 - 10:14

Kontrakten er en fjær i hatten for Ericssons ADSL-løsning, som for bare fire måneder siden ikke var godkjent av Telia. Ericsson blir imidlertid ikke ene-leverandør, og Telia forventes å velge en eller to andre leverandører i løpet av året, og blant de aktuelle kandidatene er Nokia og Alcatel.

Ericsson er ifølge Dagens Industri den aller første teleleverandøren som inngår en kontrakt vedrørende ADSL-leveranser.

I en pressemelding fra Ericsson heter det at avtalen med Telia gjelder leveranser fram til 2001. I tillegg til ADSL-løsningen kan Ericssons ANx ADSL-plattform også brukes for digital video.

Telia regner med å kunne levere 70.000 abonnement knyttet til ADSL i løpet av de første to årene. Ifølge Gunnar Almgren, i Telia Network Services, vil ADSL tilbys både bedrifter, private og offentlig sektor.

- Telia er av strategisk viktig betydning for Ericsson, sier administrerende direktør i Ericsson Telecom Sweden, Bo Wall.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.