Ericsson har løst viktig UMTS-problem

Brukere av nye UMTS-telefoner vil fort miste dekningen, men Ericsson har nå løst problemet.

Særlig på grunn av krisen i telebransjen, vil det ta lang tid før UMTS-nettene og deres bredbånd-forbindelse får like god dekning som dagens GSM-nett.

Men med den første generasjonen UMTS-telefoner vil du miste forbindelsen helt når du kommer ut av dekningsområdet - selv om telefonen også har GSM-muligheter. Du må ringe opp på nytt, noe som vil være lite brukervennlig.

Nå hevder Ericsson at de har løst roaming-problemet. Sony-Ericsson skal senere i dag vise frem sin første UMTS-telefon. I telefonen ligger det programvare som automatisk flytter en samtale fra UMTS til GSM når UMTS-nettverket blir borte og omvendt - tilbake når det blir dekning igjen, skriver Wall Street Journal.

Sony-Ericsson skal allerede ha vist frem telefonen til Telia og Hutchison Whampoa som eier Hi3G, et selskap som har UMTS-lisenser i Sverige og Danmark (og som ønsker å bygge norsk mobilnett).

Det er uklart om andre leverandører har klart det samme som Sony-Ericsson. Nokia skal lansere sin første UMTS-telefon på torsdag og Motorola (bildet over) har allerede vist frem sin første telefon, men selskapene vil ikke kommentere saken overfor Wall Street Journal.

Les også:

Spørsmålet er om de ikke hadde benyttet sjansen til å hevde seg over Sony-Ericsson dersom de allerede hadde løste roaming-problemet.