Ericsson i allianse med Napster

Ericsson skal hjelpe Napster til å selge musikk trådløst.

Ericsson skal hjelpe Napster til å selge musikk trådløst.

Ericsson har utviklet teknologi og gått i partnerskap med Napster, for å tilby deres musikktjeneste til mobiloperatører, melder CBR Online. Det er vel å merke telekomselskapet Ericsson det er snakk om, ikke mobilprodusenten Sony Ericsson.

Tjenesten skal kombinere deler av Napsters PC-tilbud og Ericssons personaliserte musikktjeneste for å støtte koordinering av nedlasting trådløst og via PC-en. Tjenesten er beregnet på mobiloperatører som vil tilby sine abonnenter en musikktjeneste.

Den første utgaven er designet for dagens mobiltelefoner, men den skal også være klar for neste generasjon telefoner og nettverk med høyere hastighet.

Fra man for alvor begynte å snakke om UMTS for fem år siden, hevdet mobiloperatørene at de skulle tjene store penger på tjenester, og musikk var en av dem som ofte ble nevnt først. Inntil nylig var prisene for selve nedlastingskapasiteten så absurd at dette var helt umulig. Prisen for å laste ned tre-fire megabyte lå et sted over femti kroner.

Nå finnes det ganske rimelige muligheter for nedlasting, og for eksempel Telenor har for lengst lansert en musikktjeneste der prisen er tjenestebasert, det betales ikke per kilobyte, men per sang. Men denne tjenesten er mest ment som en test fra Telenor, den er fremdeles dyr, lite markedsført og lite populær. Og bransjen har ennå ikke funnet svaret på om de kan ta ekstra betalt for sanger som lastes ned mobilt, og hvor mye denne ekstrakostnaden kan være.

Blir prisforskjellen for stor vil antageligvis mange foretrekke å kjøpe sangene på PC og laste dem over til mobilen selv, eventuelt laste over CD-er eller piratkopier.

Med billigere nedlasting og en bråte MP3-tilpassede mobiler på vei, forholdene ting ligge langt bedre til rette for musikk på mobilen nå. Sony Ericsson kommer blant annet med sin W800-modell, som har en Sony-MP3-spiller innebygd. Men så langt har suksessen ikke materialisert seg.

Vodafone skal visstnok ikke ha oppnådd noen suksess med sin mobilnedlastingstjeneste. Motorolas iTunes mobil har fått svært mye oppmerksomhet, men ingen har ennå sett den, og lanseringen blir stadig utsatt.

Napster og Ericsson er ventet å komme på luften innen 12 måneder. Tjenesten vil også tilby ringetoner, bilder, bakgrunnsbilder og videosnutter.

Til toppen