BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson kjøper deler av Qualcomm

Striden om neste generasjon mobiltelefoni, UMTS, ser ut til å bli løst ved at Ericsson kjøper deler av Qualcomm, og at de to selskapene deretter støtter en global mobilstandard basert på CDMA. Dermed vil selskapene også løse sitt juridiske utenforstående.

Frode Eriksen
25. mars 1999 - 10:54

Den internasjonale teleunionen, ITU, skal klokken 15:00 torsdag legge fram sitt forslag til neste generasjon mobiltelefoni, også kalt for UMTS (Universal Mobile Telecommunications System). Om Ericsson og Qualcomm ikke kom til enighet om en avtale ville ITU måtte foreslå flere globale mobilstandarder. Nå kan det gå mot en.

For Ericsson og Qualcomm bekrefter torsdag at de ønsker å løse striden mellom de to selskapene om den kommende standarden for mobiltelefoni, og ønsker å fellesskap å støtte en CDMA (code division multiple access)-basert mobilstandard.

Steiden løses ved at Ericsson kjøper Qualcomms infrastrukturvirksomhet basert på CDMA-teknologi, inkludert forskningsavdelinger. Det er ikke opplyst hva Ericsson betaler for dette.

Selskapene vil samarbeide og utveksle lisenser og produkt-teknologi, samtidig som selskapene er enige om å komme til enighet i patentstriden som var berammet til begynnelsen av juni i Marshall, Texas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.