BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson kjøper Internett-selskap for 2 mrd.

Kombinasjonen av mobiltelefoner og Internett er den beste i telemarkedet for tiden. Nå kjøper Ericsson California-selskapet Advanced Computer Communication (ACC) for over to milliarder kroner for å styrke Ericssons Internett-strategi.

Frode Eriksen
10. sep. 1998 - 12:28

Selger er canadiske Newbridge Networks (65 prosent) og 400 minoritetsaksjonærer, som mottar 285 millioner amerikanske dollar i kontanter for aksjene.

Newbridge vil fremdeles samarbeide med ACC i både utvikling og salg, men vil altså ikke lenger eie. I en uttalelse i forbindelse med salget, sier toppsjefen i selskapet, Terence Matthews, at det er til større nytte for partnerne at Ericsson blir ACC-eier.

Det er kombinsjonen av ACCs ruter-teknologi og produkter for fjerntilgang, samt Ericssons egen IP-teknologi som er det Ericsson selv ser mest synergier i.

Dessuten vil dette styrke Ericssons datavirksomhet i USA. Totalt sett utgjør dataproduktene mindre enn ti prosent av Ericssons volum, og andelen i USA er enda mindre. ACC-kjøpet vil rette noe på dette i et marked der datatrafikken i volum i fjor for første gang overgikk taletelefoni.

Ifølge Ericsson er oppkjøpet en del av selskapets strategi med fokus på overtakelse av attraktive, mindre selskaper.

Men også Ericssons konkurrenter er på hugget om dagen: Northern Telecom kjøpte for kort tid siden Bay Networks (se relaterte artikler i margen til høyre) og også Nokia har varslet at en handel i USA er nært forestående.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.