RESULTATERFINANS

Ericsson kjøper Telcordia

Overtar en av AT&Ts gamle juveler for 1,15 milliarder dollar.

15. juni 2011 - 08:23

Telcordia er en opprinnelig amerikansk leverandør av drifts- og forretningssystemer (OSS/BSS, altså «operations support systems» og «business support systems») til teleoperatører.

Selskapet ble døpt Bellcore da det oppsto 1. januar 1984 som følge av den tvungne oppløsningen av AT&T, vedtatt i 1982, og leverte tjenester til de 22 operatørselskapene som ble dannet i samme slengen. Det ble solgt til SAIC (Science Applications International Corporation) i 1996, og videre, i november 2004, til investeringsselskapene Providence Equity Partners og Warburg Pincus, for 1,35 milliarder dollar.

I dag kunngjorde den svenske teleutstyrsleverandøren Ericsson at de kjøper Telcordia for 1,15 milliarder dollar, og overtar alle Telcordias 2600 ansatte.

Kjøpet ventes fullført i fjerde kvartal i år.

Det er altså en av AT&Ts gamle juveler som nå overtas av det svenske selskapet. Ericsson håper antakelig at kombinasjonen av teleutstyr og drifts- og forretningssystemer vil appellere til operatører som er nødt til å sette sammen stadig mer avanserte pakker av tjenester, særlig på innholdssiden, for å komme høyere opp i verdikjeden. Telcordia har utviklet ny teknologi for å håndtere IP-basert nettverk, og besitter 1800 patenter innen blant annet trådløs og mobil kommunikasjon.

Pressemeldingen fra Ericsson viser til at markedet for OSS/BSS er anslått til 35 milliarder dollar i 2010, og ventes å vokse med 6 til 8 prosent i året ut 2013.

Telcordias andel av markedet er rundt 2 prosent. Wall Street Journal siterer et notat fra Moody's fra april i fjor, der omsetningen i de tolv månedene fram til 31. oktober 2009 ble anslått til 735 millioner dollar, met et driftsresultat (Ebitda) på 166 millioner dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.