BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson kjøpte Qualcomm på billigsalg

Da Ericsson før påsken kjøpte deler av Qualcomms mobilvirksomhet betalte selskapet mindre enn en milliard svenske kroner.

Frode Eriksen
16. apr. 1999 - 09:20

Dette sier en talskvinne for Ericsson, Pia Gideon, som siteres på tallopplysningen av Reuters. Analytikere har tidligere antatt at Ericsson måtte ut med mellom $ 350 og 500 millioner eller mellom 3 og 4 milliarder kroner. I så fall kan Ericsson ha gjort et godt kjøp i USA.

Prisen inkluderer både en avgift for bruk av patenter og for selve kjøpet av de delene av Qualcomm som produserer mobilinfrastruktur basert på CDMA-teknologi.

Oppkjøpet skjedde i forbindelse med at Ericsson og Qualcomm ble enige om å bilegge striden om patentrettigheter rundt CDMA-teknologien, som også innebar at den internasjonale teleunionen kunne legge fram sitt forslag til ny mobilstandard (UMTS) uten å frykte en langvarig rettssak om patentrettigheter i etterkant.

Ericsson styrker sin stedeværelse i USA betraktelig med dette, noe som blant annet innebærer at selskapet vil produsere og selge mobilterminaler basert på CDMA-teknologi. Det er blant annet innenfor dette området at konkurrenten Nokia har gjort en god jobb i USA.

Den endelige prislappen blir imidlertid ikke offentliggjort før til uken da Qualcomm legger fram sine kvartalstall.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra