Ericsson kjøpte Qualcomm på billigsalg

Da Ericsson før påsken kjøpte deler av Qualcomms mobilvirksomhet betalte selskapet mindre enn en milliard svenske kroner.

Da Ericsson før påsken kjøpte deler av Qualcomms mobilvirksomhet betalte selskapet mindre enn en milliard svenske kroner.

Dette sier en talskvinne for Ericsson, Pia Gideon, som siteres på tallopplysningen av Reuters. Analytikere har tidligere antatt at Ericsson måtte ut med mellom $ 350 og 500 millioner eller mellom 3 og 4 milliarder kroner. I så fall kan Ericsson ha gjort et godt kjøp i USA.

Prisen inkluderer både en avgift for bruk av patenter og for selve kjøpet av de delene av Qualcomm som produserer mobilinfrastruktur basert på CDMA-teknologi.

Oppkjøpet skjedde i forbindelse med at Ericsson og Qualcomm ble enige om å bilegge striden om patentrettigheter rundt CDMA-teknologien, som også innebar at den internasjonale teleunionen kunne legge fram sitt forslag til ny mobilstandard (UMTS) uten å frykte en langvarig rettssak om patentrettigheter i etterkant.

Ericsson styrker sin stedeværelse i USA betraktelig med dette, noe som blant annet innebærer at selskapet vil produsere og selge mobilterminaler basert på CDMA-teknologi. Det er blant annet innenfor dette området at konkurrenten Nokia har gjort en god jobb i USA.

Den endelige prislappen blir imidlertid ikke offentliggjort før til uken da Qualcomm legger fram sine kvartalstall.

Til toppen