Ericsson klarer ikke å lage nok mobiltelefoner

Mens Ericsson tidligere har erfart problemer med å selge ut sine mobiltelefoner er problemet nå det stikk motsatte: Produksjonen holder ikke tritt med etterspørselen.

Ericssons mobiltelefonvirksomhet ligger nå i det nyetablerte selskapet Sony Ericsson Mobile Communications. En rekke nye modeller er i høst blitt godt mottatt i markedet, faktisk så godt at selskapet ikke klarer å produsere nok telefoner.

Det er først og fremst modellene T65 (bildet over) og T68 som skapet problemer for Ericsson nå.

Selskapet bekrefter at fabrikken i Linköping ikke har klart å produsere mobiltelefoner i samme takt som kundene vil kjøpe dem. Dette skjer samtidig som Ericsson har varslet oppsigelser av til sammen 17.000 ansatte så langt i år, hvorav flere i mobiltelefonproduksjonen.

Med flere av sine nye modeller har selskapet også skaffet seg innpass i GPRS-markedet.

Ifølge Computer Sweden er det spesielt GPRS-modellen T-65 det nå knyttes leveranseproblemer til.

- Det er ikke morsomt at vi ikke klarer å levere den mengde telefoner som etterspørres. Vi har økt produksjonskapasiteten og rekner med å dekke etterspørselen først i begynnelsen av neste år, sier produktmarkedssjef i Sony Ericsson, Jakob Rydén, til avisen.

Men selv om Ericsson jobber med å dekke etterspørselen, heter det i Computer Sweden at forhandlere nå advarer Ericsson. Forsinkelsene kan gjøre at Nokia tar tilbake grepet om kundene.

En forhandler sier at han fikk sin siste T65-mobil for to måneder siden.

Det er mobiloperatørenes mer intense GPRS-kampanjer de siste månedene som har bidratt til økt etterspørsel etter GPRS-telefoner. Mobiloperatørene i både Sverige og Norge har lansert nye kampanjer med lavere pris på GPRS enn tidligere.

GPRS er en mobilteknologi basert på pakkesvitsjing som med dagens tjenester i teorien kan gi mobilhastigheter på opptil 40 kb/s.

Til toppen