Ericsson kommer ikke utenom nedskjæringer

I forbindelse med Ericsson-konsernets nedskjæringer er det også klart at den norske delen av selskapet nå rammes av sparekniven.

Hva som skal kuttes er ennå ikke klart sier kommunikasjonsdirektør Bente Lier til Computerworld. - Vi går gjennom dette nå, men hele kabalen er ikke lagt ennå.

Avisen skriver imidlertid at de norske forskningsavdelingene innenfor IP-telefoni og mobilbetaling med tilsammen 130 ansatte vil rammes av nedskjæringene.

IP-avdelingen skal inn i den tilsvarende svenske virksomheten mens mobil-delen trolig legges ned. Henholdsvis 90 og 40 ansatte rammes.

- Det er klart det er vanskelig, og alle tar inn over seg at vi skal spare 30 milliarder. Tidligere omstillinger har gjerne vært i en vekstfase, sier Lier.
Ericsson har vel 1.000 ansatte i Norge og årsaken til at selskapet tidligere ikke har kuttet spesielt mye i Norge er at den norske virksomheten er forskningsbasert. Nå skal selskapet redusere kostnadene med 30 milliarder kroner på årsbasis og minst 10.000 ansatte skal sies opp. Om innsparingene i Norge fører til oppsigelser blir først klarlagt til sommeren. Halvparten av konsulentene i selskapet skal ut, og noen av disse kan erstattes av andre ansatte i selskapet.

Til toppen