Ericsson-kunder får gratis fiks

Ericssons problemer med flere mobiltelefonmodeller relaterer seg bare til modeller fra den tidligste produksjonen, og er korrigert. Selskapet utelukker likevel ikke at feilproduksjon vil kunne skje, spesielt i Sverige der de nye telefonene lanseres først.

Det var den svenske avisen Dagens Nyheter som onsdag fortalte om forhandlernes reduserte tillit til Ericsson grunnet flere feil på selskapets mobiltelefoner, spesielt i 688- og 788-seriene, men også i den nyeste 888-serien. Feilene skyldes i hovedsak dårlig kontakt med batteri, som gjør at telefonene slår seg av.

I en pressemelding presiserer nå Ericsson at alle kunder som har kjøpt mobiltelefoner med feil får korrigert feilene uten å måtte betale for det, uansett hvor lang garantitid det er på telefonene som er solgt.

Ifølge selskapet er det stort sett bare svenske kunder som har fått telefoner fra feilproduserte partier. Årsaken til dette er at Ericsson lanserer sine nye produkter tidligst på det svenske markedet.

digi.no forsøkte onsdag å få en kommentar fra Ericssons Marketing and Communications Director i Ericsson Mobile Communications AB, Jan Ahrenbring, uten at det lot seg gjøre.

Til toppen