BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ericsson lager sin communicator

Ericsson benytter CeBIT-messen til å vise fram en prototyp av sin kommende "communicator" - en enhet som mellom annet får støtte for høyhastighets Internett-aksess.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. feb. 2000 - 14:16

 

Ericsson Communicator Platform. <i>Foto: Ericsson</i>
Ericsson Communicator Platform. Foto: Ericsson

Ericsson vil trolig slippe sin communicator på markedet i løpet av året. Produktet, som foreløpig bare går under navnet Communicator Platform, vil bli en konkurrent til Nokias tilsvarende produkt.

Enheten vil være basert på operativsystemet EPOC og ha støtte for triple band GSM, noe som gjør at det kan brukes stort sett hvor det måtte være i verden. GSM-støtten inkluderer også høyhastighets dataoverføring (HSCSD - High Speed Circuit Switched Data).

Enheten støtter både web og WAP og kan kommunisere med andre enheter ved hjelp av Bluetooth-teknologien. Den er utstyrt med en fargeskjerm i ¼ VGA-format som er trykkfølsom.

Ericssons datatelefon er utstyrt med GPS-mottaker for å gi programvare mulighet til å gi posisjoneringsinformasjon. I tillegg vil den ha lydprogramvare, diktafonprogramvare, en Word-filframviser, notatblokk, kontaktliste, kalender, samt Internett-programvare som nettleser og e-postklient.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra